Γλυπτά του Κωστή Γεωργίου για πρώτη φορά στην Κύπρο

Ο Κωστής Γεωργίου αποτελεί το χαρακτηριστικό  πρότυπο του ανήσυχου και ανένταχτου δημιουργού, ο οποίος  κινείται  με παροιμιώδη άνεση και ιδιότυπη λιτότητα και στοχασμό  ανάμεσα στη ζωγραφική, τη γλυπτική, την ποίηση ή τη μουσική, καταρρίπτοντας τα όρια μεταξύ τους.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, ο οποίος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο μια μεγάλη ατομική έκθεση γλυπτικής στην Alpha C.K. Art Gallery της Λευκωσίας. 

Ο νέος κύκλος στο έργο του καλλιτέχνη υπό τον τίτλο ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΠΤΕΣ εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου στις 19.00.

Είναι η πρώτη φόρμα που ο Κωστής Γεωργίου μετά τον κύκλο των εκθέσεών του σε σημαντικά μουσεία της Κίνας και της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας, θα παρουσιάσει γλυπτά του και στο κοινό της Κύπρου και ιδιαιτέρως στη Λευκωσία.

Μια νέα σειρά γλυπτών τα οποία έχουν σαν κύριο θέμα τους ακροβάτες, τους χορευτές και την πρωτοπαρουσιαζόμενη σειρά ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΠΤΕΣ.

Η έκθεση καταγράφει την έρευνα του Κωστή Γεωργίου στη γλυπτική έκφραση, καθώς και η μεταφορά στο τρισδιάστατο χώρο βασικών επιτευγμάτων της ζωγραφικής του.

Ένα έργο πρωτότυπο, στο οποίο εξπρεσιονιστικά ζώα και παράδοξα ανθρωποειδή ορίζουν την ύπαρξή τους μέσα από το επιθετικό χρώμα, τη δυναμική των όγκων αλλά και ένα μινιμαλιστικό στιλιζάρισμα που συχνά παραπέμπει στο σύγχρονο design.

Ο Κωστής Γεωργίου είναι από τους  πλέον  καταξιωμένους  διεθνώς  'Έλληνες εικαστικούς της σύγχρονης γενιάς. Με περισσότερες από ενενήντα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, αποτελεί αναμφίβολα την αιχμή του δόρατος της γενιάς του και τιμή για τον Ελληνισμό ιδιαιτέρως σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

Η πρόσφατη αναδρομική του έκθεση υπό τον γενικό τίτλο  OPUS OMEGA περιόδευσε σε  μουσεία της Κίνας όπως το Suzhoo Museum στο Jiangsu και το  Saanxi Modern Museum στο Xi’an. 

Τα τελευταία χρόνια ο καλλιτέχνης παρουσίασε ατομική έκθεση στην Feizi Gallery του Shanghai και στην Hilton Asmus Gallery στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Fondaciatio d’ Uccle στις Βρυξέλλες, στο Musée Anglet  στη Γαλλία και σε μεγάλη του αναδρομικής έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας.

Εγκαίνια

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 19.00

Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 13.00 & 16.00 – 19.00

Σάββατο: 10.00 – 13.00

Διάρκεια έκθεσης: 2 – 16 Νοεμβρίου

Η Alpha C.K. Art Gallery βρίσκεται στη Λεωφόρο Μακαρίου & Παπανικολή 3 στη Λευκωσία.

Τηλέφωνο: 22 751325


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ