Συλλαλητήριο στο Ledra Palace τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

Την ώρα που ο ΠτΔ και ο Τ/κ ηγέτης συζητάνε στο Μοντ Πελεράν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που συνεχίζεται, πολλοί Κύπριοι πολίτες -Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι- σκοπεύουν να ενώσουν τη φωνή τους, στη νεκρή ζώνη, υπέρ της λύσης και της επανένωσης.

 


Article featured image
Article featured image

Ενδεικτικά, ένα σχόλιο που δημοσιεύεται από τους δημιουργούς του event «#UnitedByHope #United4Peace_cy» στο facebook, αναφέρει το εξής:

«Την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, όταν οι δυο ηγέτες θα βρίσκονται και πάλι στο Μόντ Πελεράν για να συνεχίσουν την διαπραγμάτευση, εμείς στις 6.30 μ.μ. θα συναντηθούμε όλοι μαζί, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στη νεκρή ζώνη, παρά το Λήδρα Πάλλας, για να τους στείλουμε ενωμένοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, το μήνυμα ότι τους στηρίζουμε και τους ενθαρρύνουμε και ότι αναμένουμε να επιστρέψουν στην Κύπρο με καλά νέα για την υπόθεση της ειρήνης και της επανένωσης της χώρας και του λαού μας.

Εμείς, οι οργανώσεις και φορείς που προσυπογράφουμε αυτό το κείμενο, καλούμε όλους τους Κύπριους να κινητοποιηθούν στην προοπτική της λύσης και να δηλώσουν το παρών τους σε αυτό το δικοινοτικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό συναπάντημα για να μπορέσει έτσι αυτή την κρίσιμη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις, να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή της λογικής, η φωνή της ειρήνης και της ελπίδας».



Σε αυτό το πλαίσιο, τις προηγούμενες μέρες, αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τους Τ/κ και στα κατεχόμενα. Παράδειγμα, η εκδήλωση - ειρηνική πορεία που διοργανώθηκε την Παρασκευή 18/11 από την τουρκοκυπριακή πλατφόρμα «Λύση και Ειρήνη» στην κατεχόμενη Λευκωσία και στην οποία είχε δοθεί ο τίτλος «Είναι η ώρα της λύσης».

 

Η εκδήλωση της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, με τίτλο «UnitedByHope _United4Peace_cy», θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18.30-21.00 σε σημείο κοντά στο Ledra Palace (Νεκρή Ζώνη).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ