Ο Eric Kitas μάς δίνει καιρικές προβλέψεις για την εβδομάδα

Υψηλές πιέσεις και μέτριο έως ισχυρό ανατολικό ρεύμα συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Πολύ ισχυρός αντικυκλώνας στη Ρωσία επεκτείνεται μέχρι τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Μεσογείου και σε συνδυασμό με χαμηλότερες πιέσεις νότια της Κύπρου, συντηρούν μέτριο ως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 bft και στα νότια παράλια και στα υψηλότερα ορεινά μέτριοι έως ισχυροί 4-5 bft. Η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 έως 27 βαθμούς στα παράλια και στους 14 βαθμούς στην χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-3 Bft εκτός από τα νότια παραλία και τα υψηλότερα ορεινά όπου θα είναι μέτριοι έως ισχυροί 4-5 Bft.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 έως 16 βαθμούς στα παραλία και στους 8 βαθμούς στην χιονίστρα. Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και υψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 Bft και στα νότια παραλία και στα υψηλότερα ορεινά ισχυροί 5-6 Bft. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση συνεχίζοντας όμως να κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, το μέτριο ως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όλες αυτές τις μέρες η κατάσταση της θάλασσας στα νότια θα είναι τρικυμιώδης. Οι τελευταίες 2 ημέρες του μήνα συνεχίζουν να φαίνονται θετικές όσο αφορά βροχές. Θετική φαίνεται και η πρώτη εβδομάδα τους Δεκέμβρη, κάτι το οποίο όμως θα είναι πιο ξεκάθαρο μέσα στις επόμενες μέρες.



Σημερινά πλάνα από την παραλιακή περιοχή Λεμεσού 

 



*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ