Προφήτης θεραπεύει τους πιστούς με εντομοκτόνο

Δεν ξέρω αν τελικά στην Κύπρο μας ψεκάζουν «οι δυνάμεις του σκότους» για να υποφέρουμε από ανομβρία, στην επαρχία Λιμπόπο της Αφρικής πάντως τους ψεκάζουν και μάλιστα κατευθείαν στο πρόσωπο.

 


Article featured image
Article featured image

Χωρίς ίχνος υπερβολής, κυκλοφόρησαν χθες στα social media φωτογραφίες από έναν Νοτιοαφρικάνο ο οποίο χαρακτηρίζεται ως «προφήτης», ο οποίος υποστηρίζει πώς θεραπεύει τους πιστούς, ψεκάζοντας τους με εντομοκτόνο –πραγματικό εντομοκτόνο.

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο διαδίκτυο από την επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Γενικής Συνέλευσης του Όρους Σιών (MZGA) στο Facebook και απεικόνιζαν τον Λεθέμπο Ραμπαλάγκο, επονομαζόμενο και ως «Ντετέκτιβ», να ψεκάζει με εντομοκτόνο το πρόσωπο, το λαιμό και τα πόδια νεαρών ανδρών και γυναικών, με τους πιστούς να έχουν κλειστά τα μάτια και να κάνουν διάφορους περίεργους μορφασμούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις ήταν έντονες και τα επικριτικά σχόλια χιλιάδες, ενώ ακόμα και η ίδια η εταιρεία που παράγει τα συγκεκριμένα εντομοκτόνα πήρε οργισμένη θέση εναντίων του προφήτη.

Η εφημερίδα Times, συνομίλησε με τον «προφήτη», ο οποίος ισχυρίστηκε πώς χρησιμοποίησε το εντομοκτόνο για να θεραπεύσει τα τραύματα και τις ανοιχτές πληγές που έφεραν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο Μογκοπόνγκ, στην επαρχία του Λιμπόπο. «Ήρθαν άνθρωποι που έφεραν τραύματα. Τους ψεκάσαμε με το εντομοκτόνο και θεραπεύτηκαν. Λέμε ότι με τον Θεό όλα είναι πιθανά (...), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε, αρκεί να πιστεύουμε ότι θα θεραπεύσει τους ανθρώπους. Όλα στη Γη ανήκουν στον Θεό. Η βενζίνη ανήκει στον Θεό. Το Doom (το εντομοκτόνο) ανήκει στον Θεό», είπε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία που κατασκευάζει πάντως το εντομοκτόνο αντέδρασε άμεσα, εκφράζοντας την οργή της, ενώ διευκρίνισε πώς το συγκεκριμένο προϊόν έχει σκοπό να σκοτώνει έντομα και μόνο αυτό.

«Θεωρούμε αυτήν την πρακτική εξαιρετικά ανησυχητική. Είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείται το Doom αλλά και οποιοδήποτε άλλο εντομοκτόνο στο πρόσωπο των ανθρώπων».

 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ