Το Κολοκάσι της Σωτήρας πάει Ολλανδία

Όπως είναι γνωστό τα Προϊόντα Κολοκάσι Σωτήρας και Kολοκάσι-πούλλες Σωτήρας έχουν πιστοποιηθεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το Κολοκάσι Σωτήρας έχει βραβευθεί ως Καλύτερο Γεωργικό Προϊόν το 2015 από τα Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Σωτήρας διοργανώνει εκδήλωση προβολής του τοπικού προϊόντος στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Ξενοδοχειακών σπουδών της Χάγης (Hotel School the Hague), τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ολλανδία και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Innovative Hospitality Education και του Executive Chef των Sunrise Hotels Αντώνη Αττούνη, ο οποίος δημιουργεί συνεχώς νέες συνταγές με βάση το Κολοκάσι Σωτήρας την οποία υλοποιεί ο Δήμος Σωτήρας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι η Πιστοποίηση του Κολοκασιού ήταν μόνο το αρχικό βήμα προς την κατεύθυνση της προβολής και προώθησης του τοπικού προϊόντος της Σωτήρας στο εξωτερικό.

Πλέον, ανέφερε, ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την ομάδα των παραγωγών, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για δυναμική προώθηση του Κολοκασιού σε άλλες χώρες, οι οποίες, όπως ανέφερε, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να εντάξουν το Κολοκάσι Σωτήρας στις γαστρονομικές επιλογές των εστιατορίων τους.

 Ήδη, σημείωσε, σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει από γνωστά και διακεκριμένα εστιατόρια στην Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη εντάξει το προϊόν στα εδεσματολόγιά τους, ενώ παράλληλα μελετάται και η συμμετοχή σε τουριστική έκθεση της Ελλάδας τον ερχόμενο χειμώνα.

Στις 13 Ιανουαρίου, εκλεκτοί καλεσμένοι, καθηγητές, φοιτητές και όσοι άλλοι θα παρευρεθούν στο Κυπριακό δείπνο που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εναλλακτικές συνταγές, μερικές από τις οποίες παρουσιάστηκαν κατά τις δύο Βραδιές Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τις οποίες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Σωτήρας.

Το δείπνο θα αποτελείται από γκουρμέ και εναλλακτικές συνταγές με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Αντώνη Αττούνη. Παράλληλα φοιτητές του Πανεπιστημίου θα μυηθούν στην Κυπριακή κουζίνα σε μία ειδική παρουσίαση που θα γίνει την προηγούμενη μέρα.

Χορηγοί και υποστηρικτές είναι ο Δήμος Σωτήρας, η ΚΕΟ και το Innovative Hospitality Education.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ