Δασκάλα σε Δημοτικό της Λεμεσού «μύησε» τα παιδάκια στο «Movember»

Ποιος είπε ότι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να συνεισφέρουν στις δράσεις του Movember;

 


Article featured image
Article featured image

Ουκ ολίγοι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια έμαθαν/άκουσαν για το Movember, έναν σχετικά νέο (για την Κύπρο) θεσμό που ολοένα και εδραιώνεται στο νησί! Συγκεκριμένα, άντρες όλων των ηλικιών αφήνουν μουστάκι και ενίοτε φωτογραφίζονται με αυτό για να ευαισθητοποιήσουν όλους για τη σημασία της πρόληψης σε σχέση με τον ανδρικό καρκίνο.

Αναμενόμενο να προκύψουν απορίες και περιέργεια και σε μικρότερες ηλικίες.

Εκμεταλλευόμενη, λοιπόν, την επικαιρότητα, η δασκάλα Εύη Κωνσταντίνου σκέφτηκε ότι θα ήταν ένα όμορφο και ενδιαφέρον θέμα για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, εφόσον ενημερώνονται για παρόμοια θέματα και στην Αγωγή Υγείας.

«Μιλήσαμε γενικά για την σημασία της πρόληψης στην υγεία. Αναφέραμε συγκεκριμένα την ύπαρξη του ανδρικού αλλά και γυναικείου καρκίνου σε παιδιά Ε' και Στ' Δημοτικού. Ενημερώθηκαν τα παιδιά για την ύπαρξη των δύο οργανώσεων Europa Uomo και Europa Donna, τη δράση και την προσφορά τους στον τομέα της πρόληψης.

Το συνδυάσαμε με μια δημιουργική δραστηριότητα στην Εικαστική Αγωγή και φτιάξαμε μουστάκια για τα αγόρια αλλά και pink ribbons για τα κορίτσια και φωτογραφηθήκαμε μαζί με τα παιδιά φτιάχνοντας το δικό μας Movember.

Το ονομάσαμε «Movember-Kalo Chorio» μιας και το σχολείο μας είναι το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού Λεμεσού. Στη συνέχεια φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά μια ενημερωτική πινακίδα στην οποία βάλαμε τα μουστάκια και τις κορδέλες που φτιάξαμε καθώς και φωτογραφίες από τη δραστηριότητα έτσι ώστε να ενημερωθούν και οι υπόλοιπες τάξεις, οι δάσκαλοι, οι γονείς μας αλλά και οποιοσδήποτε άλλος επισκέπτεται το σχολείο μας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ