«Παρακαλώ μην ενοχλείτε τα Φλαμίνγκο»

Το θέαμα στις Αλυκές Λάρνακας αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και είναι πλήρως αντιληπτό ότι οι επισκέπτες επιθυμούν να δουν από κοντά το μοναδικό αυτό υδροβιότοπο. 

 


Article featured image
Article featured image

Ενόψει όμως του γεγονότος ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο και πολύ συχνό το πρόβλημα ενόχλησης των αποδημητικών πουλιών, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κάνει έκκληση προς όλους τους επισκέπτες στις Αλυκές, να σέβονται τον υδροβιότοπο και το οικοσύστημα και να συμπεριφέρονται κατά τρόπο υπεύθυνο.

Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι συμπολίτες μας αλλά και ξένοι επισκέπτες μπαίνουν μέσα στην Αλυκή για να πλησιάσουν τα φλαμίγκo. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό προκαλεί σοβαρά προβλήματα για το είδος που θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτο στην ενόχληση. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου, τα φλαμίνγκο επισκέπτονται τις Αλυκές μας για να ξεκουραστούν και να τραφούν και όταν υπάρχει συνεχής ενόχληση ενδέχεται όχι μόνο να απομακρυνθούν από τη χώρα μας αλλά να υπάρξουν και επιπτώσεις στην αναπαραγωγική τους επιτυχία κατά την άνοιξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αλυκή της Λάρνακας έχει χαρακτηριστεί ως Υδροβιότοπος Διεθνούς Σημασίας (Ramsar) μεταξύ άλλων λόγω και του αριθμού φλαμίνγκο που φιλοξενεί το χειμώνα τα οποία θεωρούνται προστατευόμενο είδος. Θα πρέπει, συνεπώς, να διαφυλαχθεί για την οικολογική της αξία αλλά και για το φυσικό περιβάλλον που αποτελεί ένα σπάνιας ομορφιάς σημείο ενδιαφέροντος του νησιού μας.  

Οι συμπολίτες μας που εντοπίζουν ενέργειες πρόκλησης ενόχλησης των πουλιών, καλούνται να προβαίνουν αμέσως σε καταγγελίες στην Υπηρεσία Θήρας (εικοσιτετράωρη περίπολος) στα τηλ.: 99542774 / 99634325.



Το πιο κάτω βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα του blog Larnakaonline.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ