Το Barrel House στη Λάρνακα έφτιαξε τη δική του μπύρα

Αν δεν έχεις πάει μέχρι σήμερα στο Barrel House Bar στη Λάρνακα, τώρα θα έχεις έναν επιπλέον λόγο για να το επισκεφτείς.

 


Article featured image
Article featured image

Μάθε πως από το 2013, το μπαράκι δημιούργησε τη δική του μπύρα, με την ονομασία Mad Pan Beer Project, με σκοπό να προσφέρει ποιοτική μπύρα στους Κύπριους καταναλωτές.

Δεν διαθέτει δικό του ζυθοποιείο το μαγαζί, ωστόσο ενοικιάζει για να φτιάχνει τις παραγωγές του. Συνολικά φτιάχνουν 9 διαφορετικές μπύρες.

Η τελευταία παραγωγή του μαγαζιού, η μπύρα Barrel House Pale Ale, κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες και θα είναι διαθέσιμη ολόχρονα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Πρόκειται για μια ξανθή μπύρα με 6.1% αλκοόλ, φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη.

Την μπύρα εκτός από το Barrel House, μπορείς να την βρεις στο Bears and More, ή στείλε μήνυμα στο Facebook page του μαγαζιού για να σου την στείλουν.

 



 

Για την ιστορία, το πρώτο Barrel House Bar λειτούργησε το 2009. Βρισκόταν πίσω από την Αμερικάνικη Ακαδημία στη Λάρνακα και ήταν ένα American Live Bar, που πρόσφερε φαγητό και ζωντανή μουσική.

Συγκροτήματα όπως οι Cashiers, Prospectus και Δε Σκορδιονς, ξεκίνησαν να τραγουδούν από τη σκηνή του Barrel House. 

Το 2011 στο μαγαζί υπήρχε η μεγαλύτερη συλλογή από μπύρες που μπορούσε να βρει κανείς στην Κύπρο. Συγκεκριμένα υπήρχαν πάνω από 300 διαφορετικά μπουκάλια και 15 διαφορετικά draft.

 



Το Barrel House Bar μεταφέρθηκε το 2014 στην Πλατεία Ερμού στο κέντρο της Λάρνακας, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ένα classy και elegant bar, το οποίο διατηρεί στοιχεία από τον 19ο αιώνα. Το ύφος της μουσική είναι επίσης εμπνευσμένο από εκείνη την περίοδο, με κάποιες πιο νεανικές νότες.

Αυτή την περίοδο το μαγαζί δεν σερβίρει φαγητό, ωστόσο διαθέτει έναν εκλεκτό κατάλογο με τυριά και αλλαντικά, με τα οποίο μπορεί να δημιουργήσεις το δικό σου plater.  

 



Στο μενού θα βρεις handcrafted ποτά, cocktail καθώς και περίπου 150 διαφορετικές μπύρες.

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Gin & Tonics, το οποίο είναι γνωστό στη Λάρνακα ως το Gin & Tonics του Barrel House.

 



Αξίζει να σημειώσουμε πως τα cocktail του μαγαζιού δεν περιλαμβάνουν χυμούς, γλυκαντικά, σιρόπια και πουρέ με γεύσεις, αλλά bitters και liqueurs που φτιάχνονται εκεί. Για να φτιαχτούν, χρησιμοποιούν τεχνικές cold infusing και hot forced infusing.

Στο Barrel House μπορείς επίσης να βρεις μια μεγάλη ποικιλία με πούρα από όλο τον κόσμο, αλλά και τη δική τους συλλογή από χειροποίητους πούρους με καπνό από Nigaragua και Honduras.

Σημειώνεται πως τo μαγαζί έχει επιλεχθεί ως ένα από τα καλύτερα bar για το 2016 στο διαγωνισμό Wolds Best Bars Selection 2016 Award.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 24 400921

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ