Κυπριακή τζαζ και μουσικές του κόσμου στο Θέατρο Ριάλτο

Ξεκινώντας δειλά πριν δύο χρόνια, οι διοργανωτές επιδίωξαν να δώσουν την ευκαιρία σε Κύπριους μουσικούς δημιουργούς να παρουσιάσουν αυθεντικές δουλειές τους στο ευρύ κοινό αλλά και σε προσκεκλημένους από το εξωτερικό, αναπτύσσοντας μεταξύ τους συνεργασίες που θα τους ενίσχυαν και θα τους προσέφεραν δυνατότητες για διεθνή προβολή και προώθηση. 

 


Article featured image
Article featured image

Να σημειωθεί ότι το 1ο Cyprus Jazz & World Music Showcase ήταν αφιερωμένο στη μνήμη ενός σημαντικού δημιουργού της Jazz και World μουσικής, του Σάββα Χουβαρτά, του οποίου το έργο αποτελεί σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τους νεώτερους καλλιτέχνες. 

Στόχος της 3ης Πλατφόρμας Jazz και World Music Showcase, είναι να δημιουργήσει μια ζωντανή ατμόσφαιρα, γεμάτη από ήχους της Τζαζ και των Μουσικών του Κόσμου παρουσιάζοντας αξιόλογες κυπριακές ομάδες, οι οποίες εκπροσωπούν το σύνολο των τάσεων της τζαζ και της World Music.

Οι δέκα ομάδες που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, θα παρουσιάσουν μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας.

Η οπτικοακουστική καταγραφή του showcase, όπως και των προηγούμενων χρόνων, συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου αρχείου, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προώθησης των δημιουργών της Κύπρου στο εξωτερικό.

Πέραν του βασικού προγράμματος, με την παρουσίαση πέντε κυπριακών σχημάτων ανά μέρα, προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, jam session και συζητήσεις με ομιλητές από τη διεθνή μουσική βιομηχανία.

Βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης των Κυπρίων μουσικών δημιουργών για τις δομές και τους μηχανισμούς λειτουργίας της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

Τη διοργάνωση θα παρακολουθήσουν και φέτος ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, παραγωγοί αλλά και εκπρόσωποι οργανισμών με τους οποίους το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης της Κύπρου συνεργάζεται.

Στην τρίτη αυτή διοργάνωση, μετά από επιλογή της Επιτροπής η οποία είχε οριστεί από τους οργανωτές, προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος τα μουσικά σχήματα:

18 Nοεμβρίου

1. Leonid Nesterov Trio

2. Trio Frisson

3. Rumba Attack featuring Christina Polykarpou

4. Takoushis Karapatakis Project

5. Cahit Kutrafali Quartet  

19 Nοεμβρίου

1. The Original Quartet

2. Nikos Charalambous Trio

3. Fuzz Bus

4.Urban Trio featuring Andreas Polizogopoulos

5. TriCoolOre featuring Pantelis Stoikos, Dimitris Lappas

Ημερομηνία: 18 και 19 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 20:30

Θέατρο Ριάλτο



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ