Έρχεται σκόνη σε συνδυασμό με θερμές αέριες μάζες

Η σκόνη αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και την Παρασκευή ενώ θα συνοδεύεται με θερμοκρασίες μέχρι και 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά ο καιρός όπως δημοσιεύεται στο kitasweather.com

 

Αύριο Κυριακή ο καιρός αναμένεται να είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι ασθενείς 1-2 Bft και το απόγευμα μεταβλητοί και στα παραλία θαλάσσιοι 2-3 Bft. Η θερμοκρασία στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 έως 25 βαθμούς στα παραλία και στους 13 βαθμούς στην χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους 1-2 Bft.

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Τρίτη σημειώνει μικρή άνοδο.

Βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάζει τα Βαλκάνια την Τετάρτη θα επεκτείνεται μέχρι την Βόρεια Αφρική και θα σηκώσει σκόνη από τη Σαχάρα, μεταφέροντάς την στην περιοχή μας σε συνδυασμό με θερμές αέριες μάζες. Η σκόνη αναμένεται από την Τετάρτη το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μέχρι και 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και υποχώρηση της σκόνης αναμένεται από το Σάββατο.

Όσο αφορά βροχές, δεν φαίνεται κάτι αυτό το διάστημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ