Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού η 9η Νοεμβρίου

Τραγική ειρωνεία;

 


Article featured image
Article featured image

Τη μέρα που στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Αμερικής εκλέγεται ο Donald Trump, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην οποία κατά καιρούς έχουν αποδοθεί ουκ ολίγοι «κομψοί» χαρακτηρισμοί, μεταξύ των οποίων και αυτό του φασίστα, η ανθρωπότητα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού (International Day Against Fascism and Antisemitism).

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση του πογκρόμ των Εβραίων που οργανώθηκε με κρατική καθοδήγηση στη ναζιστική Γερμανία του 1938.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, όπως έμεινε στην ιστορία, ήταν το πρώτο βήμα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Παράλληλα, η μέρα είναι αφιερωμένη στην καταδίκη του νεοναζισμού και του ρατσισμού.

Η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού γιορτάζεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και με πρωτοβουλία της οργάνωσης-ομπρέλα «Ενωμένοι για τη διαπολιτισμική δράση» (UNITED for Intercultural Action), που συσπειρώνει στους κόλπους της αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, τσιγγάνικες και εβραϊκές οργανώσεις απ’ όλη την Ευρώπη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 40 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ