Οι ΑΛΦΑΜΕΓΑ βάζουν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες ψωνίσματος

Κάθε χρόνο 500,000,00,000 πλαστικές σακούλες μια χρήσης χρησιμοποιούνται από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και 6,4 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους  ωκεανούς.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό έχει ως συνέπεια 100,000 υδρόβιοι οργανισμοί να πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας πλαστικών απορριμμάτων, καθώς παγιδεύονται σε αυτά, ενώ μικρά κομμάτια πλαστικού μπορούν να εισχωρήσουν στη διατροφική αλυσίδα, καθώς καταλήγουν στα ψάρια, απελευθερώνουν χημικά και στη συνέχεια με την κατανάλωση τους οι χημικές ουσίες καταλήγουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ανταποκρινόμενες στο σήμα κίνδυνου που εκπέμπει το περιβάλλον για τη χρήση πλαστικών τσαντών, στο  πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης, λανσάρουν τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες ψωνίσματος.

Οι τσάντες θα διατίθενται σε τέσσερα μοντέρνα σχέδια, το καθένα με το δικό του μήνυμα για τον αγώνα διάσωσης του περιβάλλοντος, και πωλούνται στην τιμή του €1,39 η κάθε μία.

Με την αγορά των επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών συμβάλλετε στην προστασία της θαλάσσιας ζωής, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA (Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος),  η οποία ενθαρρύνει και βοηθά ενεργά τις προσπάθειες για την αποτελεσματική πρόληψη όλων των μορφών ρύπανσης της θάλασσας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ