Οι 7 πιο «ανατριχιαστικές» προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump

Οι κάλπες έβγαλαν νικητή, χρίζοντας ως 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ τον αμφιλεγόμενο Donald Trump. Μια επιλογή που «σόκαρε» την Ευρώπη και σίγουρα δημιούργησε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον, όλων όσοι είχαν κατά καιρούς στοχοποιηθεί κατά την προεκλογική εκστρατεία του Trump.

 


Article featured image
Article featured image

Ενδεικτικό το γεγονός πως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του, το πρώτο trend στη μηχανή αναζήτησης της Google στην Αμερική, ήταν πληροφορίες για το πώς να μεταναστεύσεις στον Καναδά.

Ομοφυλόφιλοι, μετανάστες, εκτρώσεις, οπλοκατοχή, κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα, πέρασαν από το κόσκινο του Trump, ο οποίος δεσμεύτηκε πώς θα χτυπήσει στη ρίζα του το κακό, φτιάχνοντας μια Αμερική σπουδαία και πάλι: «Make America Great Again».

Είπε πολλά, το θέμα όμως είναι τι θα υλοποιήσει απ’ όλα αυτά, αφού ήδη στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του, ο κόσμος είδε έναν άλλο Trump πολύ πιο μετριοπαθή, ο οποίος δήλωσε πώς είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών και θα σταθεί δίπλα σε όλους τους πολίτες, άσχετα με τη θρησκεία, τις ιδεολογίες και την καταγωγή.

Μαζέψαμε μερικές από τις πιο «τρανταχτές» του δηλώσεις, τις οποίες ελπίζουμε πώς δεν θα υλοποιήσει, γιατί διαφορετικά θα κάνει την Αμερική από γη της επαγγελίας, σε γη της κοροϊδίας.

 

Οι μετανάστες και το τείχος του Μεξικού

Αποτελεί ίσως την πιο πολυσυζητημένη του δέσμευση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο Trump δεσμεύτηκε πώς θα ανεγείρει τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, με σκοπό να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, ενώ το αποτελείωσε τονίζοντας πώς αυτό το τείχος θα το πληρώσουν οι ίδιοι οι Μεξικανοί.

«Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος 100%, το εννοώ. Δεν το ξέρουν ακόμα, αλλά θα πληρώσουν γι’ αυτό». Βέβαια για να υποστηρίξει τη θέση του, χαρακτήρισε όλους τους μετανάστες από το Μεξικό, ως βιαστές και διακινητές ναρκωτικών.

Φυσικά πρόβλημα για τον Trump δεν αποτελούν μόνο οι μετανάστες του Μεξικού, αλλά γενικά οι μετανάστες, έτσι ανάμεσα στις σχετικές του δεσμεύσεις ανέφερε πώς θα ακυρώσει όλα τα προεδρικά διατάγματα που έδωσαν προσωρινή νομιμοποίηση στους παράτυπους μετανάστες, ενώ για όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ παράνομα, δεσμεύθηκε, πώς δεν θα λάβουν άδεια παραμονής, εκτός και επιστρέψουν στις χώρες τους και υποβάλουν αίτηση για να επιστρέψουν στη χώρα.

Ακόμη, δεσμεύθηκε πώς θα επιβάλει σε όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη χώρα να συμπληρώνουν ένα «πιστοποιητικό ιδεολογίας» το οποίο θα περιέχει ερωτήσεις για τις δολοφονίες τιμής, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, το ριζοσπαστικό ισλάμ κ.ά.

Τέλος για τους Μουσουλμάνους είπε πώς θα ζητήσει την απαγόρευση εισόδου τους στις ΗΠΑ, ενώ δεν θα δίδεται υπηκοότητα σε όσους γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και είναι παιδιά αλλοδαπών.

 

Αμβλώσεις

Ακόμη μια δέσμευση που προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Trump να δηλώνει πως μετά την εκλογή του θα καταστίσει παράνομες τις αμβλώσεις, ενώ για τις γυναίκες που τις επιλέγουν θα υπάρχει και κάποιου είδους τιμωρία.

Με τις αντιδράσεις να παίρνουν διαστάσεις, το επιτελείο του έσπευσε να το μαζέψει για να δηλώσει εκ νέου πώς η νομιμότητα των αμβλώσεων εναπόκειται στην κάθε πολιτεία, με τις όποιες ποινικές κυρώσεις να εξαρτώνται από αυτές.

Βέβαια επειδή παράλογος και υπερβολικός δεν είναι, στάθηκε δίπλα στις γυναίκες που είναι θύματα βιασμού ή αιμομιξίας, ακόμη και στις περιπτώσεις που τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας, για την άρση της απαγόρευσης.

 

Ομοφυλόφιλοι και δικαιώματα

Δικαιώματα; Ποια δικαιώματα; Ο Trump δεν άφησε απ’ έξω ούτε αυτή την ομάδα ατόμων, δηλώνοντας αντίθετος στο δικαίωμα του γάμου μεταξύ ζευγαριών ιδίου φύλου, ενώ στήριξε νόμο που υπάρχει στη Β. Καρολίνα και θεωρείται από την κοινότητα των διεμφυλικών - και όχι μόνο - ότι κάνει διακρίσεις, καθώς προβλέπει τη χρήση μιας δημόσιας τουαλέτας ανάλογα με το φύλο που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησης κάποιου.

 

Κλιματική αλλαγή

Η φύση ανθεί, τα πουλάκια κελαηδούν και ο Trump βλέπει θεωρίες συνομωσίας. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την υπερθέρμανση του πλανήτη ως «φάρσα Made in China», που είχε ως σκοπό να κάνει τους Αμερικανούς κατασκευαστές μη ανταγωνιστικούς και να κατακτήσουν οι ίδιοι την αγορά.

Ορκίστηκε μάλιστα να «ακυρώσει» τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η οποία ήταν επέκταση μιας συμφωνίας που έκανε ο Ομπάμα με την Κίνα. Επίσης θα σταματήσει όλες τις πληρωμές των Ηνωμένων Πολιτειών, για προγράμματα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αφού δεν υπάρχει, τι να πετάμε τα λεφτά σε βλακείες.

 

Οπλοκατοχή

«Θα τα δίνω δωρεάν με τις τσίχλες», θα μπορούσε να είχε προτείνει, αλλά ευτυχώς το γλυτώσαμε. Παρόλα αυτά οι θέσεις του δεν διαφέρουν και πολύ, αφού υποστηρίζει πώς η επέκταση των δικαιωμάτων για τα όπλα είναι απαραίτητη, γιατί οι ένοπλοι μπορεί να επέμβουν και σώζουν ζωές.

Σχολίασε σαφώς και τις επιθέσεις που έγιναν από ένοπλους, πιστεύοντας πώς αυτό οφείλεται στη χαλαρή νομοθεσία για τα όπλα, ζητώντας αυστηρότερη αντιμετώπιση των βίαιων κακοποιών.

 

Άκυρο το Obamacare

Όχι, που θα του ξέφευγε. Σε ομιλία του στη Φλόριντα o Trump, κατηγόρησε το γνωστό σχέδιο υγείας, το οποίο αποτέλεσε από τους βασικούς άξονες της πολιτικής του Barack Obama, και υποσχέθηκε πώς θα το ανακαλέσει και το αντικαταστήσει.

Παράλληλα πρότεινε ένα πλεονεκτικό φορολογικό λογαριασμό στους κατόχους του  Health Savings Account (ΗSA), στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε ένα υψηλό πρόγραμμα ασφάλισης, ενώ οι εισφορές στο HSA θα είναι αφορολόγητες και θα μπορούν να περάσουν στους κληρονόμους, χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση.

 

Όχι στα κινέζικα προϊόντα

Μάλλον κάποιο απωθημένο πρέπει να έχει ο Trump με την Κίνα, διαφορετικά δεν εξηγείται το μένος που έχει εναντίων τους. Δεσμεύτηκε λοιπόν να χαρακτηρίσει την Κίνα, ως χώρα συναλλαγματικής χειραγώγησης και να επιβάλει υψηλούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.

Παράλληλα ζήτησε ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ, στη Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ εξήγγειλε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Χωρών στις δύο πλευρές του Ειρηνικού, TPP και ενώ μπορεί να πει κάποιος πώς η εν λόγω συμφωνία δεν περιλαμβάνει την Κίνα, εντούτοις ο Trump επειδή τα μυρίζεται αυτά, δήλωσε πώς το Πεκίνο θα προσπαθήσει να «εισβάλει» με πλάγιο τρόπο, άρα προσέχουμε για να έχουμε.

Τέλος, απείλησε να επιβάλει τιμωρητικούς φόρους της τάξης του 45% στα εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ