Νεογέννητα χελωνάκια όδευαν προς το θάνατο, αλλά τελικά σώθηκαν [ΒΙΝΤΕΟ]

Αποτελεί ένα από τα κορυφαία ντοκιμαντέρ του BBC, αφού το Planet Earth II  με τα εντυπωσιακά πλάνα και τις μοναδικές λήψεις της άγριας ζωής, έχει γράψει τη δική του ιστορία.

 


Article featured image
Article featured image

Το ντοκιμαντέρ πέτυχε με την δραματική κινηματογράφηση, την εξαιρετική αφήγηση του Ντέιβιντ Ατένμπορο και την βοήθεια επιβλητικής μουσικής να προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση και να συζητηθεί στα social media.  

Μια συγκεκριμένη σκηνή όμως, ήταν αυτή που ξεχώρισε και δημιούργησε έντονα συναισθήματα στα εκατομμύρια των τηλεθεατών που το παρακολουθούσαν.

Στο τελευταίο επεισόδιο, η κάμερα κατέγραφε εκατοντάδες νεογέννητα χελωνάκια, τα οποία ένεκα της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό τους περιβάλλον, έχασαν τον προσανατολισμό τους και όδευαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά που είχαν γεννηθεί, προς το θάνατο.

Το Planet Earth κατέγραψε το φαινόμενο στα νησιά Μπαρμπάντος, όπου το βράδυ οι μικρές θαλάσσιες χελώνες αποπροσανατολίζονται από τα φώτα των πόλεων και αντί να κατευθυνθούν στη θάλασσα, μετά την εκκόλαψή τους βρίσκονται σε φρεάτια, παγιδευμένες σε δρόμους και σκουπίδια που μετατρέπονται σε παγίδες και τελικά πεθαίνουν.

Ένας από τους άτυπους κανόνες των κινηματογραφιστών ντοκιμαντέρ άγριας ζωής είναι πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση σε όσα παρατηρούν. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να επεμβαίνει σε όσα έχει κληθεί να καταγράψει στη φύση, όσο σκληρά και αν δείχνουν αυτά καμιά φορά.

Τι γίνεται όμως όταν για την σκληρότητα αυτή ευθύνεται ο ίδιος ο άνθρωπος;  

Πολλοί θεατές σχολίασαν το πόσο άσχημα αισθάνθηκαν με τις σκηνές αυτές, κάποιοι δήλωσαν πως έκλαιγαν και αρκετοί ρωτούσαν γιατί κανείς δεν βοήθησε τις μικρές χελώνες.  

Το ΒΒC, έπειτα από την προβολή του ντοκιμαντέρ, ενημέρωσε μέσω twitter πως όλα τα χελωνάκια διασώθηκαν χάρη στην επέμβαση των εθελοντών που έχουν αφοσιωθεί στο έργο αυτό και τη βοήθεια του συνεργείου, ενώ παράλληλα δημοσίευσαν ένα βίντεο το οποίο επιβεβαίωνε τη διάσωση.

 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ