Βαριά χιονόπτωση αναμένεται απόψε στα ορεινά

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την περιοχή μας αργά απόψε και θα φέρει σημαντική επιδείνωση του καιρού.

 


Article featured image
Article featured image

Τα κύρια χαρακτηριστικά τού ψυχρού μετώπου είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι βαριές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι πολύ ισχυροί έως σφοδροί άνεμοι.

Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με λίγες τοπικές βροχές. Σταδιακά όμως θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες στα παράλια.

Στα ορεινά θα αρχίσει χιονόπτωση αρχικά από τα 1500 μέτρα και πάνω, αλλά μέχρι τις αυγινές ώρες τα χιόνια θα πέφτουν μέχρι τα 1200 μέτρα. Από τα 1300 μέτρα και πάνω θα επικρατεί παγετός.

Το ίδιο καιρικό σκηνικό συνεχίζει και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη, σύντομα όμως ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά συνεχίζονται μέχρι το μεσημέρι.

Χιόνια θα πέφτουν μέχρι τα 1000 μέτρα περίπου και θα το στρώνει από τα 1100 και πάνω. Το ύψος τον χιονιών αναμένεται να φτάσει τα 25 έως 30 cm στην χιονίστρα και 15 έως 20 cm στην πλατιά.

Όσο πιο χαμηλά κατεβαίνουμε το χιόνι θα είναι πιο λίγο. Οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν από απόψε σε βορειοδυτικούς μέτριους ως ισχυρούς 4-5 Bft. Στα παράλια και ψηλότερα ορεινά θα φτάνουν τα 5-6 Bft με ριπές 7-8 Bft.

Στην περιοχή του Τροόδους θα φτάσουν μέχρι και τα 9 bft οι ριπές για λίγο. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται αύριο 5 έως 7 βαθμούς κάτω της κανονικής.



Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ