Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που μας έχουν κερδίσει

Δεν θα το κρύψουμε. Όπως όλοι, έτσι κι εμείς ξεχωρίσαμε τις καμπάνιες, τις αφίσες και τα μηνύματα κάποιων από τους υποψήφιους στις επικείμενες δημοτικές-κοινοτικές εκλογές!

 


Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες βδομάδες δεχόμαστε «πυροβολισμό» μηνυμάτων από τους διάφορους υποψηφίους, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ όπως πάντα -σε περιπτώσεις εκλογών- είναι και κάποιες αφίσες, καμπάνιες, μηνύματα, η αισθητική αλλά και το body language ορισμένων υποψηφίων που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, ενίοτε για τους λάθος λόγους.

Δεν είναι δα και λίγοι οι υποψήφιοι (ιδίως αυτή τη φορά), οπότε όλο και κάποιων την προεκλογική εκστρατεία θα έχεις ξεχωρίσει κι εσύ. Όλο και κάποια αφίσα ή καρτούλα θα έχεις αγαπήσει. Με 877 υποψηφιότητες για τη θέση του κοινοτάρχη για τις 487 κοινότητες της Κύπρου, άλλους 2.924 υποψήφιους να διεκδικούν τις θέσεις των κοινοτικών συμβούλων, 112 άτομα να διεκδικούν θέση δημάρχου στους 39 Δήμους της Κύπρου και άλλες μερικές χιλιάδες να φλερτάρουν με τη θέση του δημοτικού συμβούλου (ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων είναι κάπου 10.000), σίγουρα όλο και κάποιο διαμάντι θα έχει περάσει από το timeline σου.

Η CITY ξεψάχνισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάζεψε σε ένα folder τα μηνύματα που ξεχωρίζουν, τα οποία και παραθέτουμε παρακάτω:

 

Και χιούμορ έχει ο κύριος Κύπρος Πορτοκαλίδης και ευρηματικός είναι, εξ ου και τα ανάλογα με το όνομά του emoji. Ευτυχώς, πάντως, να λέμε που δεν τον λένε Κότσιρα (όπως τον γνωστό ερμηνευτή), όχι γιατί έχει κάτι το συγκεκριμένο επώνυμο, απλώς ενδεχομένως θα δυσκολευόταν λιγάκι στο να βρει το αντίστοιχο emoji…

 

 

Ο κύριος Βύρας, πιο κάτω, χιουμοράκι έχει, δεν λέμε, αυτό όμως που δεν έχει είναι ταλέντο στην υποκριτική όπως επίσης δεν έχει στο μυαλό του καθόλου την έννοια του ξαφνιάσματος. Αφού μπήκες που μπήκες στον κόπο κύριε Βύρα μου, δεν κάνεις και ένα ταχύρρυθμο course σε μια δραματική σχολή τα γέριμα;

 

 

Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κόσμος που φτιάχνει προεκλογικές αφίσες με την παραδοσιακή μέθοδο του κολάζ. Αυτός που έκοψε τη φωτογραφία του Κυριάκου (aka Κούλλη) το έκανε μάλλον με ψαλίδι και στη συνέχεια ένωσε με κόλλα τα κομμάτια της σύνθεσης. Το photoshop και άλλες αμερικανιές δεν είναι για εμάς.

 

 

Τον Κυπραίο, αν δεν τον πεις με το χαϊδευτικό-παρατσούκλι-νικνέιμ-ψευδώνυμό του, δεν θα καταλάβει ούτε η ίδια η γιαγιά του σε ποιον αναφέρεσαι. Αλήθεια, όμως, κάποιος που είναι Πανίκος εδώ και 1000 χρόνια, γιατί νοιώθει την ανάγκη να γράψει Παναγιώτης στην business card; Περίεργα (κυπριακά) πράγματα! Δες κι άλλα τέτοια εδώ, στο θέμα που έκαναν τα Ξεροτήανα.

 

 

Όχι, ο (πραγματικός) Άγιος Βασίλης δεν φέρνει πραγματικά δώρα. Μούφα είναι όλα. Τα πραγματικά δώρα ένας και μόνο τα φέρνει… Όχι από τη Λαπωνία αλλά από την Πάφο!

 

 

Άλλο το σωστό body language και άλλο ο κύριος Ελπιδοφόρου, που με το στήσιμό του υπόσχεται... να φέρει την αγάπη, να φέρει την ειρήνη, και φυσικά, την ελπίδα πάνω στη γη. Όνομα και πράμα ο Ελπιδοφόρου!

 

 

Και γιατί να μην παίξουμε λιγάκι βρε αδερφέ, με ή χωρίς τον Στρόβολο;

 

 

Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε. -Οδυσσέας Ελύτης

«Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις, δεν θα με βλέπουνε!» είπε η Αθηνά Δανού στον γραφίστα που της έκανε την αφίσα.

 

 

«Αυτή τη φωτογραφία που έβγαλα το καλοκαίρι σκέφτηκα να τη βάλω στην αφίσα μου. Τέλεια δεν είναι;»

 

 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Είναι οι κομματικοί, οι ανεξάρτητοι, οι αληθινά ανεξάρτητοι και οι super αληθινά ανεξάρτητοι; Ξεχάσαμε κανέναν;

 

 

Υπάρχει και αυτή η θέση-άποψη-αισθητική-οπτική γωνία.

 

 

Έχει το όνομα. Έχει και τη χάρη;

 

 

Η απάντηση στην πιο κάτω ερώτηση… μάλλον είναι «ναι».

 

 

Και μπορεί ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου να είναι ο Καρολίνος Γεωργιάδης, ο προσιτός μας ΦΙΛΟΣ όμως είναι άλλος...

 

 

Πάντως, τη ψήφο τη δική μας θα την δώσουμε στον ένα και μοναδικό, στον Υπωψίφιο στις Δημωτικές Εκλογές Γιόργο Ανδρέου.



Δες ακόμα: Το «who is who» των υποψηφίων δημάρχων στους μεγάλους 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ