Δευτερά στις 7:00πμ ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 250 προσλήψεις στην Αστυνομία

Σε προκήρυξη 250 νέων θέσεων προχωρά η Αστυνομία Κύπρου, έπειτα από την ψήφιση σχετικού νόμου από τη Βουλή. Από τις 250 νέες προσλήψεις οι οποίες αναμένεται να γίνουν, οι 210 αφορούν το Αστυνομικό Σώμα και οι 40 αφορούν την πυροσβεστική.

 


Article featured image
Article featured image

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη στην Αστυνομία Κύπρου, αναμένεται να αρχίσει μόλις ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της CITY FREE PRESS αύριο Παρασκευή η Αστυνομία θα δημοσιεύσει την πρώτη ανακοίνωση που αφορά την προκήρυξη των νέων θέσεων, ενώ μόλις δημοσιευθεί και στην επίσημη εφημερίδα του κράτους θα λειτουργήσει επίσημα το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, «Αριάδνη».

Οι διαδικασία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τη Δευτέρα στις 07:00 π.μ.

Οι αιτήσεις για πρόσληψη στην Αστυνομία, θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ariadni.gov.cy.

Για να μπορέσει ο υποψήφιος να υποβάλει την αίτησή του, θα πρέπει να δημιουργήσει σχετικό προφίλ, και ακολούθως να το πιστοποιήσει σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) ή στα Κεντρικά Ταχυδρομεία κάθε Επαρχίας, προσκομίζοντας το Δελτίο Ταυτότητας του, καθώς και την ταυτότητα προφίλ (profile ID) που θα του αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετά την επιτυχή εγγραφή και δημιουργία του προφίλ του.

Η δε καταβολή του αντιτίμου για υποβολή της αίτησης, το οποίο ανέρχεται στα €45, θα καταβάλλεται μέσω του συστήματος αποδοχής της JCC, κατά την υποβολή της αίτησης.

Η διαδικασία δημιουργίας προφίλ, δεν απαιτείται για όσους υποψήφιους έχουν ήδη δημιουργήσει προφίλ και χρησιμοποιούν το Σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ», αφού πρόκειται για διαδικασία η οποία πραγματοποιείται μόνο μία φορά.

Τονίζεται ότι μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ», οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και σε ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών υπηρεσιών που σχετίζονται με την υποβολή αιτήσεων για εξασφάλιση επιδομάτων, ηλεκτρονικές πληρωμές, διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες (π.χ. σχετικά με εταιρείες, οχήματα, τελωνεία, φορολογία, την υγεία κτλ.), κενές θέσεις στο Δημόσιο, εξετάσεις του Δημοσίου, διαδικτυακή υποβολή παραπόνων προς την Επίτροπο Διοικήσεως, κ.τ.λ.

Σημειώνεται ότι, για θέματα λειτουργικότητας ως προς τη διεκπεραίωση της αίτησης, η πρόσβαση στο Σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ» πρέπει να γίνεται μέσω των μηχανών αναζήτησης (Browser) Mozilla Firefox ή Internet Explorer, έκδοσης 9 ή νεότερη.

Με τα νέα κριτήρια προσλήψεων, εισάγεται η ψυχομετρική εξέταση, καταργείται το όριο ηλικίας στην πρόσληψη ειδικών αστυνομικών, ενώ αυξάνεται το όριο της ηλικίας για είσοδο στο Σώμα από το 28ο στο 35ο έτος της ηλικίας και καταργείται για τους ειδικούς και για τους εξειδικευμένους αστυνομικούς, εκτός των χειριστών πλωτών και πτητικών μέσων.

Όσο αφορά το κριτήριο του ύψους, αυτό παραμένει το ίδιο όπως και πριν με τις κατώτατο για τις γυναίκες να είναι το 1.60 και για τους άνδρες το 1.70.

Σημαντική τροποποίηση θεωρείται και η κατάργηση της προφορικής εξέτασης.

Αναλυτικά όλα τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για εγγραφή στην Αστυνομία, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες όπως τη διαδικασία δημιουργίας προφιλ στην Κυβερνητική Πύλη «ΑΡΙΑΔΝΗ», έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.police.gov.cy

Για διευκόλυνση, αλλά και έγκαιρη προετοιμασία προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν και να δημιουργήσουν προφίλ στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ», έτσι ώστε όταν προκηρυχθούν οι θέσεις, να μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ