Όταν οι δημοσιογράφοι «έπαιζαν» ξύλο για ένα πλάνο του Σάββα Βέργα

Εδώ και μερικούς μήνες ζήσαμε μια έντονη (;) προεκλογική περίοδο, στην ίσως πιο αδιάφορη εκλογική αναμέτρηση -όπως την χαρακτηρίζουν οι ειδικοί- των τελευταίων ετών στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Μια μάχη που δόθηκε κυρίως μέσω διαδικτύου, με τους χιλιάδες υποψηφίους (10.000+) να φτιάχνουν καμπάνιες, βίντεο και αφίσες που αν μη τι άλλο διέθεταν φαντασία (καλά όχι κι όλες) και σίγουρα μπόλικη δόση χιούμορ.

Χθες οι εκλογές τελείωσαν με τους νικητές και τους χαμένους να κάνουν τον απολογισμό τους, ενώ σήμερα από το πρωί όλα τα ΜΜΕ αναλύουν και σχολιάζουν όλα όσα μας άφησε και αυτή η εκλογική αναμέτρηση.

Τίποτα όμως απ’ όλα όσα έγιναν χθες δεν μπορεί να συγκριθεί με το απείρου κάλλους σκηνικό το οποίο διαδραματίστηκε ζωντανά στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΙΓΜΑ για τις προηγούμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2011.

Τότε που υποψήφιος για τη δημαρχία της Πάφου ήταν ο Δήμαρχος (της καρδιάς μας) Σάββας Βέργας, ο οποίος σάρωσε στην κάλπη και εξελέγη πανηγυρικά, με τους υποστηρικτές του να τον υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων!

Τότε που για να απαθανατίσει η κάμερα τη δακρυσμένη εικόνα του Σάββα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανουσάκης πήρε ρόλο boxer και άρχισε να «βαράει» όποιον τολμούσε να μπει μπροστά στη κάμερα και να του «κόψει» το πλάνο.

Είναι ίσως το μοναδικό στιγμιότυπο που ο Σάββας Βέργας δακρύζει και εμείς οι υπόλοιποι γελάμε, αφού (τί συμφορά;) λίγο καιρό αργότερα οι ρόλοι αντιστρέφονται.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν από την εκπνοή της πρώτης μετεκλογικής ημέρας, θυμόμαστε ξανά αυτή τη μοναδική τηλεοπτική σκηνή, η οποία έχει χαράξει ανεξίτηλα στη μνήμη μας!

 





Και επειδή το χιούμορ είναι απαραίτητο συστατικό στη ζωή μας αφιερώνουμε και το πιο κάτω κομμάτι


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ