Με χιόνια, βροχές και κρύο τα φετινά Χριστούγεννα

Την ίδια πορεία φαίνεται να συνεχίζει ο καιρός με τα Χριστούγεννα να ντύνονται στα λευκά και να μας προσφέρουν πολύ κρύο και βροχές.

 


Article featured image
Article featured image

Οι αντικυκλώνες συνεχίζουν να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μέχρι και το τέλος του χρόνου. Στις περισσότερες περιοχές θα επικρατεί καλός καιρός και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Για την ανατολική μεσόγειο όμως το κλίμα αναμένεται πολύ διαφορετικό. Οι αντικυκλώνες συνεχίζουν να συντηρούν τις ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας, μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Σε αυτό το διάστημα αναμένεται η δημιουργία ισχυρών χαμηλών βαρομετρικών στην περιοχή μας, με τη συνοδεία πολύ έντονων και παρατεταμένων βροχών, καταιγίδων και βαριών χιονοπτώσεων κυρίως στα ορεινά, από τα 1300 μέτρα με 1400 μέτρα και άνω, με τη συνοδεία ισχυρών ανέμων.  

Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος αρχικά, αλλά αργότερα θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 Bft. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 βαθμούς κελσίου στα παράλια και 2 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός. 

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί σύντομα συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και καταιγίδες, όπου μέχρι αργά το απόγευμα αναμένεται να επηρεάσουν όλες τις περιοχές. Στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα θα σημειωθεί χιονόπτωση και πτώση της θερμοκρασίας.

Το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη ο καιρός θα επιδεινωθεί με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονα και παρατεταμένα με κίνδυνο για τοπικές πλημμύρες κυρίως σε πεδινές και κατοικημένες περιοχές.

Στα ορεινά, σε περιοχές άνω των 1300 – 1400 μέτρων θα σημειώνεται βαριά χιονόπτωση. Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώνει πτώση, ενώ η ελάχιστη σημειώνει άνοδο.

Την Παρασκευή ο καιρό θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα περίπου θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο και πιο συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, ο καιρός αλλάζει και πάλι φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και βαριές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα.

Το ίδιο καιρικό σύστημα συνεχίζει μέχρι και το τέλος του χρόνου, με τάση για πιο ψυχρές αέριες μάζες προς το τέλος του μήνα. Η βροχόπτωση του μήνα βρίσκεται στο 59.3% και απ’ ότι φαίνεται θα ξεπεράσουμε το 100% εντός της εβδομάδας.

Η βροχόπτωση του χρόνου βρίσκεται μόλις στο 59% της κανονικής, αλλά και εδώ αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση σημαντικά.

Το ύψος των χιονιών είναι στο 25cm στην πλατεία και 40cm στον Όλυμπο.



Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ