Αισθητή βελτίωση του καιρού την ημέρα των Χριστουγέννων

Μη φανταστείτε βέβαια ότι θα φορέσετε και κοντομάνικα

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του kitasweather.com από το μεσημέρι και μετά της Κυριακής των Χριστουγέννων, ο καιρός θα σημειώσει αισθητή βελτίωση, κυρίως αν τον συγκρίνουμε με την κακοκαιρία που θα προηγηθεί το Σάββατο.      

Χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρές αέριες μάζες εξακολουθούν να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα περίπου θα σημειώνεται χιονόπτωση, ενώ πάνω από τα 1100 μέτρα το χιόνι θα το στρώσει για τα καλά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, 2 - 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς στα παράλια και στους  -2 βαθμούς στην χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα θα σημειώνεται χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός παραμένει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα. Στα ορεινά πάνω από τα 1100 μέτρα περίπου θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση.

Το Σάββατο ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με παγκύπριες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Ο άστατος καιρός με βροχές και χιόνια συνεχίζει μέχρι τις πρωινές ώρες των Χριστουγέννων ενώ από το μεσημέρι και μετά, σημειώνει σημαντική βελτίωση χωρίς να αποκλείονται αλλαγές μέχρι τότε.

Πριν το τέλος του χρόνου, φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει άλλο βαρομετρικό χαμηλό με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Το τελευταίο 24ώρο είχαμε πολύ καλές ποσότητες βροχής, μέσος όρος βροχής 17,6 χιλιοστά. Οι αναλυτικές μετρήσεις θα ακολουθήσουν μετά. Το ύψος των χιονιών είναι 50-60 εκατοστά στον Όλυμπο.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξεπεράσουμε το ένα μέτρο χιόνι, εάν δεν υπάρξει μεγάλη αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η ροή νερού στα φράγματα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες μέρες. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ