Για πρώτη φορά το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης ταξιδεύει από την Ιταλία στην Ελλάδα

Μια ιστορική στιγμή για ολόκληρη τη χριστιανοσύνη, αναμένεται να είναι η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης και τμήματος του Τιμίου Ξύλου στην Ελλάδα από την Ιταλίας, για πρώτη φορά από την εποχή των Σταυροφόρων.

 


Article featured image
Article featured image

Την μεταφορά θα κάνει η ελληνική αεροπορική εταιρεία Ellinair, με ειδική ναυλωμένη  πτήση από τη Βενετία, όπου φυλάσσονται, στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία ανήκει  στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εξασφάλισε την έγκριση του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Βενετίας και τη σύμφωνη γνώμη του Βατικανού.

Η πνευματική κληρονομιά που κληροδότησε στην Οικουμένη η προστάτιδα των χριστιανών Αγία Ελένη, μαζί με τον υιό της αυτοκράτορα Μεγάλο Κωνσταντίνο και ο ρόλος των δυο αυτών λαμπρών προσωπικοτήτων στην διαμόρφωση της ίδιας της Ευρωπαϊκής ιστορίας είναι τεράστιας σπουδαιότητας, καθώς συνδέονται με την οριστική παύση των διωγμών των χριστιανών με το Διάταγμα των Μεδιολάνων το 313μ.Χ, την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Άγιους Τόπους, τη μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη και τη σύγκληση της Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας το 325 μ.Χ, η οποία καταδίκασε τον Αρειανισμό.

 



Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην εκκλησία του Saint-Leu Saint-Gilles στο Παρίσι



Γι’ αυτό άλλωστε η Εκκλησία τους ανακήρυξε  «Αγίους και Ισαπόστολους».

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 14 Μαΐου, μπροστά στο Δημαρχείο του Αιγάλεω από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄.

Το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν για προσκύνημα στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας (Δήμος Αγ. Βαρβάρας Αττικής) από τις 14 Μαΐου ως και τις 15 Ιουνίου του 2017.    

 

*Φωτογραφίες από leipsanothiki.blogspot.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ