Απέρριψαν αίτημα μητέρας για απαλλαγή του παιδιού της από τα θρησκευτικά

«Από την εξέταση όλων των στοιχείων, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συνολική μεταχείριση που τυγχάνουν οι γονείς  και οι μαθητές που επιθυμούν να απαλλαγούν από το μάθημα των θρησκευτικών δεν συνάδει με τις αρχές της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, είτε γιατί αναγκάζονται να αποκαλύψουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, είτε γιατί δεν υφίσταται ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο όσον αφορά στους όρους και στη διαδικασία της απαλλαγής, το οποίο να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι ενδιαφερόμενοι».


Article featured image
Article featured image

Το πιο πάνω κείμενο, αποτελεί απόσπασμα από την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφορικά με το θρήσκευμα και τις εθνικές εορτές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε ανάρτηση της στο Facebook χθες 2 Δεκεμβρίου, η δασκάλα μουσικής  Έλενα Καραγεώργη Νεοπτολέμου περιγράφει μια προσωπική της εμπειρία που αφορά την απόρριψη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της αίτησης που έκανε για να απαλλαγεί ο γιος της από το μάθημα των θρησκευτικών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Καραγεώργη Νεοπτολέμου διευκρινίζει πώς το ίδιο είχε αιτηθεί και κατά το περσινό σχολικό έτος, και είχε γίνει αποδεχτό, σε αντίθεση με φέτος.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση

«Πέρσι μετά από παρέμβαση ,γραπτή γνωμάτευση, της κας Κουρσουμπα, εξασφαλίσαμε απαλλαγή. 

Φέτος ξανά μανά τα ίδια. 

Αυτή την φορά μάς απέρριψαν το αίτημα γιατί.....στο μητρώο του σχολείου ο γιός μου είναι γραμμένος «Χριστιανός Ορθόδοξος»!

Η άλλη δικαιολογία είναι ότι «η οικογένεια ΔΕΝ είναι άθεη». Ήθελα να ‘ξερα αν υπάρχει πλάσμα αβάφτιστο και αδήλωτο αβάφτιστο μέσα στην Κύπρο;

Πόση καταπάτηση δικαιωμάτων πλέον; Πόση περιφρόνηση στους θεσμούς; Όταν εγώ ο γονιός, υπογράφω για την απαλλαγή δεν μετρά; (Έτσι μου έρχεται να δηλώσω στην ταυτότητα μου ΑΘΕΗ μπας και γλιτώσουμε). Ολόκληρος Χριστός και είπε «Όστις θέλει οπίσω μου έλθει» Εμείς; Χριστορθόδοξοι ταλιμπάν».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ