Εκτός από καλλιτέχνες, πέθαναν και πολλοί δημοσιογράφοι το 2016

Οι περισσότεροι μιλάνε για τους γνωστούς καλλιτέχνες που έχασαν τη ζωή τους το 2016. Υπάρχουν όμως και αρκετοί δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν εν ώρα εργασίας.

 


Article featured image
Article featured image

Συνολικά 93 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν μέσα στο 2016 σε ολόκληρο τον κόσμο κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών καθηκόντων τους.

Αυτό, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ).

Οι φόνοι αυτοί, τόσο στοχευμένοι όσο και από διασταυρούμενα πυρά, σημειώθηκαν σε 23 χώρες της Αφρικής, της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης, των περιφερειών της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου.

Η Ομοσπονδία σημειώνει επίσης το θάνατο 20 Βραζιλιάνων δημοσιογράφων σε συντριβή αεροπλάνου που πετούσε πάνω από τη Μεντεγίν της Κολομβίας και το θάνατο 9 Ρώσων δημοσιογράφων σε αεροπορική συντριβή κοντά στο ρωσικό θέρετρο Σότσι.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ σε σχετική δημοσίευση, οι αριθμοί για το 2016 είναι μειωμένοι σε σχέση με τους 112 θανάτους δημοσιογράφων που είχαν σημειωθεί το 2015, καθώς μειώθηκε η βία στην Ονδούρα, τη Λιβύη, τις Φιλιππίνες και το Νότιο Σουδάν, αλλά ταυτόχρονα αυξήθηκε στο Αφγανιστάν, τη Γουατεμάλα, το Ιράκ και το Μεξικό.

Σημειώνεται πως η IFJ είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο οργάνωση δημοσιογράφων και ιδρύθηκε το 1926. Σήμερα εκπροσωπεί 600.000 μέλη σε 140 χώρες και εργάζεται για την προώθηση της ελευθερίας του Τύπου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ