Η χριστουγεννιάτικη καμπάνια της Europol είναι λίγο περίεργη (;)

Συνήθως τέτοιου είδους ιστοσελίδες που σχετίζονται με εγκληματίες και αστυνομικά θέματα, έχουν ένα συγκεκριμένο αυστηρό ύφος, μια αδιάφορη παράθεση πληροφοριών και μια ψυχρή προσέγγιση που δύσκολα προσελκύουν την προσοχή του κόσμου, που είναι και το ζητούμενο.

 


Article featured image
Article featured image

Ίσως γι’ αυτό το λόγο η επίσημη ιστοσελίδα της Europol αποφάσισε να τρέξει μια καμπάνια στο πνεύμα των ημερών, δημιουργώντας ένα κάπως περίεργο βίντεο με 24 καταζητούμενους σε όλη την Ευρώπη.

Η καμπάνια ξεκίνησε από την 1η Δεκεμβρίου και καθημερινά μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων θα εμφανίζεται και ένας καταζητούμενος με όλες τις σχετικές πληροφορίες που τον αφορούν, την φωτογραφία του (μέσα σε χειροπέδες στολίδι) και το όλο αυτό το εορταστικό σκηνικό να ολοκληρώνεται με χιονονιφάδες.  

Το σλόγκαν την καμπάνιας είναι «Βοηθήστε μας να κάνουμε τους δρόμους της Ευρώπης ασφαλέστερους το 2017», και μπορεί η ιδέα και το στήσιμο να είναι κάπως περίεργο και ίσως γραφικό, αλλά σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο, άρα πετυχαίνει το σκοπό του.

Το σημερινό βίντεο παρουσιάζει τον καταζητούμενο Άλεξ Μπουρέλι, ο οποίος δολοφόνησε τρεις ανθρώπους στην Αγία Νάπα πριν μερικούς μήνες. Ο συγκεκριμένος καταζητείται στην Κύπρο. 



Πάτησε πιο κάτω για να δεις το βίντεο:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ