Έρχεται πάρκο για BMX στη Λεμεσό;

Είναι γεγονός και δεδομένο ότι σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, οι υποψήφιοι που ζητούν τη ψήφο μας, τάζουν τον ουρανό με τ’ άστρα για να εντυπωσιάσουν και να πάρουν την πολυπόθητη θέση.

 


Article featured image
Article featured image

Πολλά «Θα» και ακόμη περισσότερες υποσχέσεις που οι πιο πολλές σχεδόν ποτέ δεν υλοποιούνται, όχι από κακή πρόθεση απαραίτητα, αλλά επειδή η τρέχουσα κατάσταση δεν το επιτρέπει.

Παρόλα αυτά μια ολοκληρωμένη πρόταση που παρουσίασε πρόσφατα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πράσινη Λεμεσός» στον Δήμο Λεμεσού Χρήστος Χαρτζιώτης, εκτός από πολύ ενδιαφέρουσα, εάν εφαρμοστεί θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για την πόλη της Λεμεσού, όσο και σε όλη την Κύπρο.

Η πρόταση αφορά τη δημιουργία πάρκου για ποδήλατα BMX και πίστας Four Cross/Down Hill.

 



 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση/πρόταση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Χαρτζιώτη 



Αθλητισμός – Δημιουργία/Βελτίωση υποδομών. Αθλητικά προγράμματα

Βορειοανατολικά του Αθλητικού Κέντρου Σπύρος Κυπριανού υπάρχει τεράστια έκταση που ανήκει στο Τμήμα Δασών.

Πρόκειται για ιδανικό χώρο για δημιουργία πάρκου για ποδήλατα BMX, καθώς επίσης και πίστα Four Cross/Down Hill. Η απήχηση θα είναι μεγάλη. Εξίσου μεγάλη όσο η πίστα που έχει δημιουργηθεί στο πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο στην Επίχωση για skateboarding και skating.

Στο προτεινόμενο αυτό χώρο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υπαίθρια υποδομή, η οποία με σωστή οργάνωση και λειτουργία θα μπορέσει να γίνει πίστα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και να φιλοξενήσει αγώνες διεθνούς εμβέλειας. Η δημιουργία αυτή θα δημιουργηθεί αφού προηγηθεί περιβαλλοντική μελέτη και αφού παρθούν όλες οι σχετικές άδειες.

 



Η ποδηλασία ΒΜΧ είναι Ολυμπιακό άθλημα με μεγάλη απήχηση στη νεολαία. Το ΒΜΧ μπορεί κανείς να το ξεκινήσει από την ηλικία των 5 χρονών. Στον χώρο αυτό θα μπορούν να κάνουν μαθήματα ποδηλασίας οι ακαδημίες που ήδη υπάρχουν στη Λεμεσό και αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης χώρου προπονήσεως.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύουμε να προωθήσουμε περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό κρατώντας τα απασχολημένα σε υγιείς ενασχολήσεις. Πέρα από τα παιδιά, η πίστα ΒΜΧ μπορεί, με ένα μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες και έτσι να συμβάλει στην προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.

Ήδη χιλιάδες ποδηλάτες επισκέπτονται την Κύπρο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο για να προπονηθούν σε ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, θα μπορεί να δημιουργηθεί πίστα Four Cross/Down Hill, η οποία προσφέρεται για εφήβους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Τα αγωνίσματα αυτά θεωρούνται πιο extreme και έχουν τεράστιο κοινό στην Ευρώπη με μεγάλο ενδιαφέρον για παρακολούθηση αγώνων.

 



Με την κατασκευή πίστας, η Λεμεσός θα πρωτοπορίσει αφού δεν υπάρχει αλλη παρόμοια πίστα στην Κύπρο παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για κατασκευή της.

Είναι βεβαίως ένα έργο που θα πρέπει να γίνει από το κεντρικό κράτος και είναι εδώ που όλοι οι φορείς της πόλης θα πρέπει να πιέσουν, αρχής γενομένης από τους βουλευτές της Λεμεσού. Όσο κι’ αν δεν πιστεύουμε ότι το κράτος εύκολα θα έκανε κάτι τέτοιο, εμείς θα επιμένουμε και θα ελπίζουμε ότι τέτοιες φωνές θα έχουμε πολλές στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ