Τι είναι αυτό το νέο σούπερ προφυλακτικό με νανοκυταρρίνη;

Είναι σχεδόν αόρατο και λεπτό σαν μια ανθρώπινη τρίχα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο ισχυρισμός ότι το ασφαλές σεξ δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ευχάριστο σύντομα θα καταστεί αβάσιμος, πιστεύουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία που δημιούργησαν το νέο επαναστατικό αυτό προφυλακτικό.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αποσπάσουν τη νανοκυτταρίνη, μια πανάλαφρη στερεά ουσία από ένα είδος χλόης και τη χρησιμοποίησαν συνδυαστικά με το λάτεξ για την κατασκευή ενός πρωτοποριακού προφυλακτικού που υπόσχεται μέγιστη ασφάλεια και απόλαυση στο σεξ.

Με επικεφαλής τον καθηγητή Ντάρεν Μάρτιν του Ινστιτούτου Εμβιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας, διαπίστωσαν ότι η νανοκυτταρίνη από τη χλόη του γένους spinifex βελτίωσε σημαντικά τις φυσικές ιδιότητες του λάτεξ, του υλικού που χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για την κατασκευή προφυλακτικών.

Το νέο προφυλακτικό είναι πολύ πιο λεπτό, πιο ανθεκτικό και πιο ελαστικό από τα κοινά προφυλακτικά που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα.

Ένα κοινό προφυλακτικό έχει πάχος 0,049 έως 0,121 χιλιοστά. Ο Μάρτιν ευελπιστεί πως το νέο προφυλακτικό θα είναι περίπου 30% πιο λεπτό, ενώ παράλληλα θα πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας των προφυλακτικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στο πλαίσιο των δοκιμών αντοχής που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νέο προφυλακτικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό τόσο ως προς τη χωρητικότητά του όσο και ως προς την πίεση που μπορεί να δεχτεί, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Η χρήση της νανοτεχνολογίας για την κατασκευή προφυλακτικών εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους παραγωγής, άρα και μείωση της τιμής διάθεσης. Η παράμετρος αυτή, σε συνδυασμό με τις «ελκυστικές» ιδιότητες των προφυλακτικών –αντοχή και αυξημένη αίσθηση– θα προωθήσει επίσης την ευρύτερη χρήση του δημοφιλούς μέσου αντισύλληψης, επιφέροντας μείωση στους δείκτες σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ