Ποιος είναι αυτός ο νεαρός ταλαντούχος από Λάρνακα;

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του νέου Κύπριου ζωγράφου Νικόλα Αντωνίου. 

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για παρουσίαση της νέας του εικαστικής δουλειάς με τίτλο «The Conservation of the Creative Process». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 7:00  μ.μ.

«Με τολμηρές σχεδιαστικές χειρονομίες, ο καλλιτέχνης τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή στο κέντρο μιας κατάστασης μεταβατικής, όπου είναι έκδηλος ο ψυχισμός της. Ο καλλιτέχνης στην προσπάθεια να σκιαγραφήσει συναισθηματικά  τη μορφή, αποφασίζει την εξαΰλωσή της, πράγμα που οδηγεί  στην υπέρβαση των ορίων της απεικόνισής της.

Τα ζωγραφικά του έργα δεν πηγάζουν από μια συγκεκριμένη ιδέα ή θεματική. Αποφεύγει συνειδητά να εστιάζεται σε απόλυτα ερωτήματα ή συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αντίθετα, δημιουργεί καινούργιες ζωγραφικές εικόνες που θέτουν άγνωστα ερωτηματικά και καλούν τον θεατή σε ένα νοητό διάλογο». 

 

 

Ο Νικόλας Αντωνίου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1988. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα με καθηγητές  τον Χάρη Κοντοσφύρη και Μανώλη Πολυμέρη. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και μία στη Κύπρο, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης : έως και τις 11 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Alpha C.K. Art Gallery στο τηλέφωνο +357 22751325 και στο e-mail info@ackgallery.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ