Πετώντας πάνω από τη «νεκρή» Αμμόχωστο [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ντρονοβίντεο» από την πόλη-φάντασμα αναρτήθηκε στο Youtube.

 


Φωτογραφίες-σοκ από την πόλη φάντασμα έχουμε δει ουκ ολίγες φορές. Βίντεο σε μορφή οδοιπορικού που περνά μέσα από τους ανατριχιαστικά ερειπωμένους δρόμους της άλλοτε ανθηρής πόλης, επίσης.

Βιντεογραφημένο υλικό πάνω από την πεθαμένη Αμμόχωστο με drone, που αποτελεί άλλωστε κυρίαρχη τάση ανάμεσα στους κινηματογραφιστές της εποχής μας, δεν έτυχε να ξαναδούμε.

Το έφερε στη δημοσιότητα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris και κοινοποιείται σήμερα με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο από Ελληνοκύπριους όσο και από Τουρκοκύπριους χρήστες των κοινωνικών μέσων.

Το ενδιαφέρον του τετράλεπτου βίντεο εντοπίζεται στο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία προσφέρεται μια πανοραμική εικόνα της για σαράντα δύο χρόνια εγκαταλελειμμένης πόλης.

Ξεκινώντας την πτήση πάνω από τα βομβαρδισμένα ξενοδοχεία στην περιοχή της «Γλώσσας», η τηλεκατευθυνόμενη συσκευή περιστρέφεται γύρω από ολόκληρη την πόλη φάντασμα, με τη συνήθη της σταθερότητα και ηρεμία, κάτι που σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να ειπωθεί πως παραδόξως, ίσως και να λειτουργεί καταπραϋντικά.

Ξεχωρίζει ο προπολεμικά εμπορικότερος δρόμος της Αμμοχώστου, η οδός Δημοκρατίας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα διαφορετικά χρώματα των σπιτιών στην ακατοίκητη και στην κατοικημένη περιοχή. Στην κατοικημένη τα κτίσματα φαίνονται λευκά ενώ στην ακατοίκητη έχουν ένα χρώμα καφετί.

Η ταλαιπωρία και η μιζέρια λοιπόν που για τέσσερις δεκαετίες περνά η Αμμόχωστος γίνεται διακριτή και από αέρος.

 

Δείτε το: 


Σχετικα

Τα δύο απαγορευμένα ρούχα για τη Μέγκαν Μαρκλ και οι κανόνες στυλ που θέτει η Βασίλισσα

Η στιγμή που ο Αμβρόσιος ανακοινώνει την παραίτησή του [ΒΙΝΤΕΟ]

Ποιες οι πιθανότητες για βροχές τη Δευτέρα, σε κάθε περιοχή του νησιού

Το ελληνικό νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος

Σιγουριά ότι η φωτιά στη Λάρα τέθηκε κακόβουλα

To 21ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Macbeth