Η Ajak Deng αφήνει τη μόδα λόγω ρατσισμού

Ο ρατσισμός στη βιομηχανία της μόδας είναι συχνό φαινόμενο. Και η Ajak Deng αρνείται να είναι πλέον θύμα του.


Article featured image
Article featured image

Με ένα upload στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Deng ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει οριστικά από τον χώρο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι τελείωσα με τη βιομηχανία της μόδας. Γυρνάω πίσω στην Αυστραλία για να ζήσω τη ζωή που μου αξίζει πραγματικά. Δηλαδή, την πραγματική ζωή. Δεν μπορώ να συνυπάρχω, πλέον, με τις απάτες και τα ψέματα. Η ζωή μου είναι πολύ μικρή για να είναι τόσο δραματική. Είμαι ευγνώμων για κάθε γλυκιά ψυχή που συνάντησα σε αυτό το μονοπάτι».

Το μοντέλο που γεννήθηκε στο Σουδάν και μεγάλωσε στην Αυστραλία, όπου είχε μετακομίσει με την οικογένειά της το 2005, είχε συμμετάσχει σε καμπάνιες μεγάλων εταιριών όπως Gap, Marc Jacobs, Kenzo και Kate Spade, ενώ είχε, επίσης, περπατήσει στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων, μεταξύ των οποίων Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Valentino και Lanvin. Ωστόσο, η Deng και στο παρελθόν είχε ξεσπάσει δημόσια για ρατσιστική συμπεριφορά που δέχτηκε, όταν απορρίφθηκε τελευταία στιγμή από τον οίκο Balmain για ένα από τα shows του το 2014.

Η αποχώρηση της Deng είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη βιομηχανία της μόδας, και, σίγουρα, μια ακόμη αφορμή για αναθεώρηση των στερεοτύπων και των ρατσιστικών αντιλήψεων που ακόμη και σήμερα κυριαρχούν.


Πηγή: Ozon

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ