Αεροψεκασμοί στη Λάρνακα

Αν δείτε σήμερα τους φίλους σας στο facebook να ποστάρουν φωτογραφίες και λεκτικά πως μας ψεκάζουν… θα πρέπει να τους πιστέψετε.

 


Article featured image
Article featured image

Από σήμερα αρχίζουν στην πόλη της Λάρνακας οι συστηματικοί αεροψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών.

Οι αεροψεκασμοί θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές των Αλυκών, όπου συνήθως παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων.

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψης κουνουπιών, δηλαδή να αποφεύγει την τοποθέτηση δοχείων (κουβάδων, παλαιών ντεποζίτων, ανθοδοχείων) και παλιών ελαστικών στα υποστατικά  και στις αυλές του, τα οποία είναι δυνατό να συγκεντρώσουν νερό. Επίσης να αντικαταστήσει τα οξειδωμένα και τρύπια ντεπόζιτα με καινούρια, να καθαρίζει τις υδροροές, ώστε να μην λιμνάζει νερό στις οροφές υποστατικών και να καθαρίζει τα υποστατικά του από την άγρια βλάστηση, ώστε να μην βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.

Επίσης το κοινό να καλείται να διατηρεί τα καλύμματα του αποχετευτικού του συστήματος ερμητικά κλειστά και να προβαίνει στην κατάλληλη συντήρησή τους ή στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων, να τοποθετεί τα ειδικά ψαράκια σε μικρές δεξαμενές ή σιντριβάνια που διατηρεί στην αυλή του, και να ενημερώνει την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου για ύπαρξη κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνων) που βρίσκονται σε ακατοίκητα υποστατικά και είναι εκτός λειτουργίας.

Για οποιαδήποτε παράπονα σχετικά με τα κουνούπια, το κοινό πρέπει να απευθύνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου στο τηλέφωνο 24816530.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ