iF Design Award για το φωτιστικό γραφείου RIGGAD της IKEA

Το φωτιστικό γραφείου RIGGAD με ενσωματωμένο ασύρματο φορτιστή έχει κερδίσει το iF DESIGN AWARD στην τελετή απονομής των Βραβείων iF που έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας.

 


Article featured image
Article featured image

Τα βραβεία iF συγκαταλέγονται στα πιο σημαντικά βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο και το φωτιστικό RIGGAD τιμήθηκε με τη σήμανση iF στην κατηγορία Φωτισμού.

«Ο θεσμός iF επιβραβεύει τις εξαιρετικές επιδόσεις στο σχεδιασμό. Είναι μεγάλη τιμή που αναγνωρίστηκε ανάμεσα σε αυτές και το φωτιστικό γραφείου RIGGAD», είπε ο Björn Block, Range Manager Φωτισμού και της σειράς ΙΚΕΑ Home Smart στην ΙΚΕΑ Σουηδίας.

Σχετικές έρευνες καταναλωτών καταδεικνύουν ότι πολλοί καταναλωτές θεωρούν τη φόρτιση του κινητού τους τηλεφώνου ως αγγαρεία. Για αυτό το λόγο η ΙΚΕΑ σχεδίασε το φωτιστικό RIGGAD, ένα φωτιστικό γραφείου που φορτίζει το κινητό σας ενόσω εσείς δουλεύετε. Έτσι δε θα αγχώνεστε ότι θα μείνετε από μπαταρία, αλλά θα αποφύγετε και τη μεγάλη ακαταστασία των καλωδίων στο γραφείο σας.


Το φωτιστικό RIGGAD έχει ρυθμιζόμενο βραχίονα και κεφαλή, ώστε να μπορείτε να κατευθύνετε το φως εκεί που θέλετε. Όταν τοποθετείτε ένα κινητό τηλέφωνο στη βάση του φωτιστικού, αρχίζει να φορτίζει.




«Ήθελα να φτιάξω ένα φορτιστή που να συνδυάζεται εύκολα με το υπόλοιπο σπίτι, αλλά και να είναι εξίσου εύκολο στη χρήση του. Το αποτέλεσμα είναι μια βάση φόρτισης με έναν απλό και ταυτόχρονα ενδιαφέρον σχεδιασμό», είπε ο David Wahl, σχεδιαστής στην ΙΚΕΑ Σουηδίας.

Το iF DESIGN AWARD είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σχεδιαστικά βραβεία στον κόσμο. Φέτος, η επιτροπή του θεσμού iF αξιολόγησε περισσότερες από 5000 συμμετοχές πάνω από 2400 συμμετεχόντων από 53 χώρες. Το φωτιστικό RIGGAD τιμήθηκε με τη σήμανση iF στην κατηγορία Φωτισμού.

Το φωτιστικό γραφείου RIGGAD αποτελεί ένα από τα προϊόντα της νέας σειράς ασύρματης φόρτισης της ΙΚΕΑ. Τα προϊόντα της σειράς χρησιμοποιούν την ασύρματη τεχνολογία Qi. Οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία στις συσκευές τους. Κάποια άλλα τηλέφωνα που δεν έχουν την πιστοποίηση Qi θα χρειαστούν μια θήκη VITAHULT, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ