Ζητούν νομιμοποίηση της κάνναβης 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη νομιμοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης και της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς προτείνουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 


Article featured image
Article featured image

Διαβάστε πιο κάτω την ερώτηση που κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς, Δικαιοσύνης, Υγείας, Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών της Ελλάδας.

«Από το 2013 περιμένουμε την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργείων για τη νομιμοποίηση της κλωστικής ή αλλιώς βιομηχανικής κάνναβης. Ενώ ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καλλιεργείται και μάλιστα επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα σαφές στο ευρύ κοινό ότι η κλωστική κάνναβη με την ινδική κάνναβη δεν έχουν καμία σχέση, καθώς η ευφορική ινδική κάνναβη περιέχει την ψυχοτρόπο ουσία THC σε ποσοστό 16%, ενώ η κλωστική κάνναβη μόλις σε ποσοστό 0,2%», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστηρίζουν ότι «η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης μπορεί να αποβεί θετικός παράγοντας στην προσπάθεια της χώρας μας να επαναπροσανατολίσει και να αναπτύξει εκ νέου την πρωτογενή και δευτερογενή της παραγωγή».

«Η αποδεδειγμένη ευεργετική δράση σε περιπτώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνων παθήσεων, όπως το γλαύκωμα, ο καρκίνος, η επιληψία, η νευρική ανορεξία, κακοήθεις νεοπλασίες καθιστούν την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία έχει επέλθει σε πολλές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, επιβεβλημένη. Η ποινικοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την εξώθηση πολλών ασθενών και των οικογενειών του στη χρήση παράνομων οδών για την απόκτησή της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος, που προσπορίζεται το οργανωμένο έγκλημα ή εξώθηση ασθενών στην παρανομία», αναφέρουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ