Μπήκαν στο Fig Tree οι μπουλντόζες

«Πρωινός περίπατος στη παραλία Fig Tree. Ελπίζω και εύχομαι να έχει προηγηθεί μελέτη πριν από αυτό. Οποίος γνωρίζει επί του θέματος ας μας διαφωτίσει».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ήταν το σχόλιο που συνόδευε την πιο πάνω φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε ένας από τους χρήστες του group Περιβαλλοντικά θέματα της Κύπρου.

«Αυτό απαγορεύεται, θα πρέπει να ειδοποιηθεί ο Έπαρχος» γράφει κάτω από τη φωτογραφία ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος και Λέκτορας στο ΤΕΠΑΚ.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε τόσο με την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου όσο και με τον Δήμο Παραλιμνίου, δυστυχώς όμως σε κανένα από τα τηλέφωνα δεν βρήκαμε ανταπόκριση.

Ο μόνος με τον οποίο καταφέραμε να επικοινωνήσουμε είναι ο κύριος Θεοπέμπτου, ο οποίος στην ερώτησή μας αν είναι παράνομη η ενέργεια, απάντησε: «Ναι είναι παράνομο. Ούτε ένα όχημα δεν επιτρέπεται στην παραλία. Ούτε να ενοχλεί την άμμο. Υπάρχουν οχήματα ειδικά που αφαιρούν ακαθαρσίες από την άμμο. Εδώ, αν κάνουν ισοπέδωση λόγω μερικής διάβρωσης, χωρίς να το δει ειδικός, θα το κάνουν χειρότερο».

[Πάτησε εδώ για τη σχετική νομοθεσία -τον περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο]

Δεν είμαστε απόλυτοι, δεν είμαστε καχύποπτοι, δεν είμαστε τρομολάγνοι. Εξ ου και δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Αλλά… θα θέλαμε αλήθεια να γνωρίζουμε τον λόγο που χρειάζεται οι μπουλντόζες να οργώνουν την όμορφη αυτή παραλία, η οποία, πάλι φέτος, ψηφίστηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη από τους αναγνώστες του TripAdvisor.

«Όσοι τουρίστες ήταν στην περιοχή έμειναν έκπληκτοι» λέει χαρακτηριστικά ένα άλλο σχόλιο.

Μπουλντόζα, σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της σελίδας, βρίσκεται και λίγο πιο κάτω, στην παραλία απέναντι από την ΤΕΤΥΚ...

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ