Ο πύργος του Jean Nouvel στη Λευκωσία ένας μικρός αστικός παράδεισος

Τόσο οι εσωτερικοί χώροι του κτηρίου όσο και τα αίθρια, γεμάτα από πράσινο και συνθέσεις λουλουδιών, αποπνέουν την ιδιαίτερη αισθητική του αρχιτέκτονα.

 


Article featured image
Article featured image

Με άρθρο που ανάρτησε η ηλεκτρονική έκδοση της Lifo πλέκει το εγκώμιο στον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel.

Λατρεύει, λέει, να προσθέτει πράσινο, περίτεχνες λουλουδάτες συνθέσεις στα κτηριακά συγκροτήματα που δημιουργεί και ο λευκός και πράσινος πύργος στη Λευκωσία είναι ένα φίνο δείγμα της παθιασμένης δημιουργικότητας του.

Ο πύργος που δεσπόζει στην πρωτεύουσα της Κύπρου είναι μία υπέροχη μίξη μοντέρνας αρχιτεκτονικής και αυτού του μικρού... κάτι που μόνο η φύση μπορεί να προσθέσει σε τέτοια αρχιτεκτονήματα.

Έτσι κι αλλιώς, το κτήριο του έχει φτιάξει προσφέρεται για πολλαπλές χρήσεις και «αφηγείται» τις ιστορίες δέκα διαφορετικών διαμερισμάτων, 6 γραφείων και 2 ελεύθερων χώρων, αποτελώντας ένα μοναδικό σημείο έξοχου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και σύγχρονης, αλλά όχι άκαμπτης αστικής αισθητικής.

 





Το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό έργο, ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2015 και αποτελεί καινοτομία στην αρχιτεκτονική, καθώς ο δημιουργός δεν αγνόησε τις 400 ετών ελιές που ρίζωναν περιμετρικά του κτηρίου, αλλά φρόντισε να εντάξει όλον αυτόν τον πράσινο πλούτο στον μεγαλόπνοο σχεδιασμό του. 




Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ