Τα γεννητικά όργανα μιλούν για τη σεξουαλική βία [ΒΙΝΤΕΟ]

Το μήνυμά της ομάδας πολιτισμού Project Consent που δραστηριοποιείται εναντίον της σεξουαλικής βίας είναι απλό: "Αν δεν είναι ναι ...τότε είναι όχι...

 


Article featured image
Article featured image

Η έννοια της συναίνεσης είναι σχετικά απλή. Συνοψίζεται σε ένα «όχι σημαίνει όχι» ακόμα και αν ο/η σύντροφος φαίνεται να περνάει καλά χορεύοντας ή απλώς βγαίνοντας έξω μαζί σου. Παρ' όλα αυτά με κάποιο τρόπο φαίνεται πως ακόμα και σήμερα συνεχίζει να επικρατεί μία σχετική σύγχυση σχετικά με το θέμα αυτό.



Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ομάδα πολιτισμού Project Consent που δραστηριοποιείται εναντίον της σεξουαλικής βίας έχει ξεκινήσει μία σειρά από παράξενα και χαριτωμένα βίντεο κινουμένων σχεδίων που χρησιμοποιούν ανθρωπόμορφα μέρη του σώματος για να δηλώσουν απλά και ξεκάθαρα τι σημαίνει σεξουαλική συναίνεση.    







Χρησιμοποιώντας ως σλόγκαν τη φράση «αν δεν είναι ναι τότε είναι όχι» δημιουργήθηκαν τρία πολύ άμεσα βίντεο το καθένα με το δικό του σενάριο στα οποία χέρια και φαλλοί συμπεριφέρονται με μία δόση αλαζονείας σε κάποια αιδοία, κώλους και βυζιά. Μία κίνηση που η ιδρυτής του Project Consent Sara Li θεωρεί ότι είναι μέρος της αποστολής του "να μιλήσουμε για τη συναίνεση με ειλικρίνεια".  







 Ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν συμβολικά υποκατάστατα σ' αυτές τις συζητήσεις, είπε. Δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε μεταφορές ή αναλογίες ή υπονοούμενα γύρω από το θέμα γιατί σε τελική ανάλυση αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό. Και πραγματικά έτσι είναι. Άλλωστε σε ποιόν δεν αρέσουν τα ομιλούντα πέη; 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ