Έρχεται το 1ο φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο

Σχεδίασε, ενημερώσου, διάλεξε, διαφοροποιήσου, ξαναφτιάξε τον κόσμο με χρώματα και σχέδια, αλλιώς. 


Article featured image
Article featured image

Tο 1ο Φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο είναι γεγονός και υπόσχεται να γίνει θεσμός. Μια ιδέα της ιστοσελίδας I love graphic, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των καλλιτεχνών και των ανθρώπων των Γραφικών Τεχνών και της Οπτικής Επικοινωνίας, προσφέροντας βήμα για να εκθέτουν τη δουλειά τους και να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους, άρχισε να μετρά αντίστροφα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με την Τέχνη της Οπτικής Επικοινωνίας, δημιουργώντας ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης και αλληλεπίδρασης. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται παράλληλα με τους εορτασμούς για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του I love graphic και προσκαλεί όλους τους φίλους της γραφιστικής αλλά και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν γι αυτήν, στις 29 Μαίου, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, για να γνωρίσουν αυτή την νέα μορφή τέχνης.Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου  Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα όπως και του Συμβουλίου Νεολαίας Αγλαντζιάς.

Στο πλαίσιό του πραγματοποιείται διαγωνισμός αφίσας και Motion Design. «Ζωγράφοι» της νέας τεχνολογίας, γραφίστες, εικονογράφοι,  motion designers, καθώς και φοιτητές δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών κλήθηκαν να οπτικοποιήσουν την άποψή  τους στο θέμα +κίνηση.

Τα καλύτερα από τα υποβληθέντα έργα, όπως θα τα κρίνει ειδική επιτροπή θα αποτελέσουν το υλικό για μια μεγάλη έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ από το δήμαρχο Αγλαντζιάς.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις, προβολή κινουμένων γραφικών από το International Motion Festival-Cyprus και άλλα παράλληλα δρώμενα.

«Μαζί με το Philip De Castan,  Ένας από τους πρώτους γραφίστες στην Κύπρο» τιτλοφορείται η ομιλία του γνωστού γραφίστα Φίλιππου Ντε Καστάν ο οποίος «έγραψε ή καλύτερα σχεδίασε ιστορία στο χώρο».

«Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και πως κατοχυρώνονται» ένα θέμα το οποίο απασχολεί όσους ασχολούνται με το χώρο και ενδιαφέρει γενικότερα όλους, θα αναλύσει νομικός Μαρίνος Κλεάνθους.

Αγάπα τον πλησίον σου τιτλοφόρησε τη δική του ομιλία στο φεστιβάλ ο Γιάννης Καρλόπουλος «Στις μέρες μας, το συναίσθημα της αγάπης προς αλλήλους και κατ' επέκτασιν προς τα έργα τους (στην περίπτωσή μας, προς το graphic design) φαντάζει παραπάνω από επίκαιρο και επιτακτικό.» 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2016

Το πρόγραμμα του Ι LOVE GRAPHIC, του πρώτου φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο περιλαμβάνει:

2:30 - 3:30: εγγραφή

3:40 - 4:00: καλωσόρισμα  από την ομάδα του  i love graphic 

4:00 - 4:30: Μαρίνος Κλεάνθους | Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και πως κατοχυρώνονται.

4:40 - 5.20 «Μαζί με το Philip De Castan,  Ένας από τους πρώτους γραφίστες στην Κύπρο»

Διάλειμμα  για καφέ 

6:00 - 6:30  Γιάννης Καρλόπουλος  |  Αγάπα τον πλησίον σου

Δήμητρα Εγγλέζου |  International Motion Festival, Cyprus – IMF

7:30 Εγκαίνια έκθεσης αφίσας και motion design με θέμα "+Κινηση" από το δήμαρχο Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ