10 tips για να τη βγάλεις πιο οικονομικά όταν ταξιδεύεις

Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν αγαπούν τα ταξίδια. Από τη διαδικασία του να ψάξεις να βρεις προορισμό και εισιτήρια μέχρι την αναμονή στο αεροδρόμιο, όλα έχουν κάτι μαγικό.



 


Article featured image
Article featured image

Εντούτοις βασικό πρόβλημα που μας απασχολεί όλους, είναι το κόστος ενός ταξιδιού, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στα εισιτήρια και τη διαμονή, αλλά πρέπει να υπολογίσεις και διάφορα άλλα τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό προϋπολογισμό του ταξιδιού σου στα ύψη.

1. Να είστε ευέλικτοι με τις πτήσεις

Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να βρίσκεται στον προορισμό σας σε μια συγκεκριμένη ώρα ή μέρα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε σε μια από τις πολλές μηχανές αναζήτησης για την πιο οικονομική πτήση. Συνήθως οι πτήσεις που φεύγουν χαράματα, είναι αρκετά φθηνότερες και αν σκέφτεστε την ταλαιπωρία δεν πειράζει, θα κοιμηθείτε στο αεροπλάνο.

2. Ξεφορτωθείτε τα ύπουλα ‘’cookies’’

Σίγουρα θα έχετε δει και ακούσει για τα cookies, τα μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον browser μας κατά τη διάρκεια της πλοήγησης μας στο διαδίκτυο. Ο σκοπός τους πολύ συγκεκριμένος. Να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητα του.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε μια σελίδα μιας αεροπορικής εταιρείας για παράδειγμα, ψάχνοντας για εισιτήρια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, η εταιρεία το γνωρίζει και ανεβάζει την τιμή τις ημέρες που σας ενδιαφέρουν. Η λύση απλή, κάθε φορά που θα ψάχνετε εισιτήρια απλά κάντε διαγραφή ιστορικού περιήγησης και ξεγνοιάστε.

3. Εγγραφείτε σε newletter αεροπορικών εταιρειών

Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μαθαίνετε εγκαίρως τις προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια και να πετυχαίνετε την καλύτερη τιμή.

4. Μείνετε στο κέντρο

Μπορεί τα καλύτερα και πιο ήσυχα ξενοδοχεία να βρίσκονται συνήθως λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, αλλά το κόστος μεταφοράς προς το κέντρο σίγουρα είναι ένα σημαντικό ποσό, που μπορείτε να γλιτώσετε, εάν τελικά μείνετε στο κέντρο της πόλης. Απλά κάντε μια έρευνα για τα πιο value for money ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε αξιοθέατα, εστιατόρια και καταστήματα και λύσατε το πρόβλημα.

5. Μαγειρέψτε

Ναι καταλαβαίνω δεν πάμε διακοπές για να κάνουμε δουλειές, αλλά σκεφτείτε λίγο πόσα χρήματα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε εάν κάποιες μέρες της διαμονής σας τρώγατε μέσα. Απλά κάντε κράτηση δωμάτιο με κουζίνα και δοκιμάστε να μαγειρέψετε κάποια γεύματα σας εκεί, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά της τοπικής κουζίνας, από μια κοντινή σε σας αγορά τροφίμων. Έτσι γλιτώνετε χρήματα, τρώτε πιο υγιεινά και ταυτόχρονα δοκιμάζετε αυθεντικά προϊόντα της περιοχής που επισκέπτεστε.

6. Γευματίστε με ντόπιους

Όχι δεν εννοούμε να πάτε στο σπίτι του γείτονα και να φάτε στην τραπεζαρία του. Όταν όμως ψάχνετε εστιατόριο για να φάτε, είναι καλύτερο να αποφύγετε όλα εκείνα που έχουν αστραφτερές πινακίδες και σερβιτόρους –κράχτες. Κατά κανόνα πρόκειται για τουριστικά εστιατόρια με μέτριο φαγητό και τιμές στα ύψη.

Ψάξτε μαγαζάκια συνοικιακά, που μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά σε εμφάνιση, αλλά σίγουρα έχουν εξαιρετικές γεύσεις και πολύ προσιτές τιμές. Βασικό στοιχείο για να τα ξεχωρίσετε, οι ντόπιοι που σίγουρα θα βρείτε να τρώνε μέσα.

7. Καθορίστε ένα ημερήσιο budget

Μπορεί να το θεωρείται αυτονόητο, αλλά αν δεν το κάνετε από την αρχή, τότε μπορεί να ξεφύγετε πολύ εύκολα. Μια καλή και σχετικά απλή στρατηγική είναι να καθορίσετε το συνολικό πόσό που θα έχετε μαζί σας για το ταξίδι και να το μοιράσετε ισόποσα για κάθε μέρα. Έτσι θα αναγκαστείτε να τηρήσετε το ημερήσιο όριο ανάληψης, γιατί διαφορετικά θα μείνετε χωρίς χρήματα.

8. Πάρτε μαζί σας προϊόντα σε ταξιδιωτικό μέγεθος

Σίγουρα το να πάρετε μαζί σας σαμπουάν, καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας, αποτελεί την πιο οικονομική λύση, αντί να τα αγοράσετε από τη χώρα προορισμού σας. Όλα αυτά όμως έχουν όγκο και βάρος που σίγουρα δεν χρειάζεστε. Μην το πολυσκέφτεστε, πριν το ταξίδι προμηθευτείτε μικρά μπουκαλάκια και γεμιστέ τα με τα προϊόντα που θέλετε. Λύθηκε κι αυτό.

9. Πάρτε μέρος σε δωρεάν ξεναγήσεις

Τι καλύτερο από το να εξερευνήσεις την πόλη, με κάποιον έμπειρο, ντόπιο ξεναγό, ο οποίος θα σου γνωρίσει τις γωνίες της πόλης δωρεάν. Στις περισσότερες πόλεις, κυρίως σε αυτές που είναι κατά βάση τουριστικοί προορισμοί, υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα δωρεάν ξεναγήσεων, από ντόπιους πολίτες που συνήθως το κάνουν εθελοντικά. Τι καλύτερο;

Μάθε τις πληροφορίες από το διαδίκτυο ή ακόμα και από το κατάλυμα που θα διαμένεις και οργάνωσε το ταξίδι σου.

10. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία. Παντού!

Όταν ταξιδεύεις, η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει το πιο χρήσιμο εργαλείο και βοηθό σου. Πρώτον μπορείς να ενημερωθείς για όποια πληροφορία χρειάζεσαι δωρεάν, αλλά κυρίως μπορείς να επικοινωνήσεις με τους δικούς σου, χωρίς να χρειαστεί να χρεωθείς υπεραστικές κλήσεις.

Απλά σε κάθε σημείο που θα βρίσκεσαι, φρόντισε να χρησιμοποιείς τα ελεύθερα δίκτυα σύνδεσης και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ