Τα δεκάχρονά τους γιορτάζουν La Maison du Vin και Κτήμα ΑΛΦΑ

Τη δεκάχρονη συνεργασία της με το Κτήμα ΑΛΦΑ γιόρτασε η γνώστη κάβα La Maison Du Vin στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην Λευκωσία, οι ιδιοκτήτες του Κτήματος ΑΛΦΑ στην Ελλάδα, ο έμπειρος αμπελουργός Μάκης Μαυρίδης και ο χημικό-οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης, τέλεσαν οινογνωσία επιλεγμένων ετικετών ΑΛΦΑ μαζί με λάτρεις του οίνου στον χώρο της κάβας La Maison Du Vin.

Την εμπειρία οινογνωσίας ακολούθησε gourmet δείπνο υπό την πολύτιμη καθοδήγηση των ιδιοκτητών, στο εστιατόριο Pyxida Oyster Bar στη Λευκωσία, με ένα ειδικά διαμορφωμένο set menu έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τις μοναδικές και ιδιαίτερες γεύσεις των κρασιών του Κτήματος ΑΛΦΑ.

Το Κτήμα ΑΛΦΑ ιδρύθηκε το 1997 και βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τα κρασιά του κτήματος έχουν τύχει αναγνώρισης σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα το Κτήμα ΑΛΦΑ Μαλαγουζιά - Single Vineyard Χελώνες έχει διακριθεί ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου, βάσει της λίστας του αναγνωρισμένου και έγκυρου περιοδικού Wine Spectator για το 2015. Επιπλέον πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό κρασί το οποίο ζητήθηκε για private tasting από τον κορυφαίο οινογνώστη (wine critic) Robert Parker.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κάβας La Maison Du Vin Λευκωσίας, Κώστα Κυριακίδη, η συνεργασία με το Κτήμα ΑΛΦΑ ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, καλλιεργώντας σταδιακά την κουλτούρα του ποιοτικού ελληνικού κρασιού στην Κύπρο.

«Σήμερα οι συνεχείς διακρίσεις του κτήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνουν όχι μόνο την ποιότητά του, που οι φίλοι πλέον Μάκης και Άγγελος έφτιαξαν με το πάθος τους, αλλά και την επιλογή της La Maison Du Vin για αποκλειστική διανομή των κρασιών τους στην Κύπρο» δηλώνει. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ