Οι περισσότερες Βρετανίδες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Ήξερες ότι…

 


Τα δύο τρίτα των Βρετανίδων έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιους χώρους και περισσότερες από το ένα τρίτο έχουν βιώσει ανεπιθύμητο σεξουαλικό άγγιγμα.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας διαδικτυακής έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, για τις γυναίκες ηλικίας 18-21 ετών η παρενόχληση είναι ακόμη πιο συχνή, με το 85% να δηλώνουν ότι βίωσαν ανεπιθύμητη σεξουαλική προσοχή και σχεδόν το 50% να έχουν υποστεί ανεπιθύμητο σεξουαλικό άγγιγμα, ανέφερε η έρευνα που διενήργησε η Συμμαχία για τον Τερματισμό της Βίας κατά των Γυναικών (EVAW).

«Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια καθημερινή εμπειρία την οποία οι γυναίκες και τα κορίτσια μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν, αλλά είναι καιρός να βάλουμε έναν καθρέφτη (σ.σ. μπροστά στο πρόσωπο αυτών που τη διαπράττουν) και να την καταπολεμήσουμε», ανέφερε σε δήλωσή της η Σάρα Γκριν, προσωρινή πρόεδρος της EVAW.

Η πλειονότητα των γυναικών δήλωσαν πως θα ήθελαν να παρέμβει κάποιος όταν βίωσαν ανεπιθύμητο σεξουαλικό άγγιγμα σε δημόσιο χώρο, αλλά μόνο ένα στα δέκα θύματα δήλωσε πως κάποιος είχε επέμβει όταν συνέβη αυτό.

 


Σχετικα

Εξόργισε το «bullying» παρουσιάστριας εναντίον του πρίγκιπα Τζορτζ

3 «επικίνδυνα» λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ

«Τέλος» οι άδειες οδήγησης για φέτος

Μόνο 3 μέρες πρέπει να εργάζονται όσοι είναι άνω των 40 ετών

Είναι αυτή η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας;

Κάπως έτσι θα είναι το iPhone 11