Άνθρωποι και σκιές [με αφορμή τη γέννηση του Καραγκιόζη]

Για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία!

 


Article featured image
Article featured image

Ο Καραγκιόζης είναι πρωτομάστορας στο χτίσιμο του νέου παλατιού του Πασά της Προύσσας.

Η οικοδόμησή του καθυστερεί καθώς ο Καραγκιόζης το ρίχνει στα αστεία και τα γλέντια με τους εργάτες. Ενώ δέχεται τις απειλές του Πασά και τις συμβουλές του Χατζηαβάτη, γίνεται άθελά του ήρωας για τους εργάτες και εφιάλτης για τον Πασά.

Η τέχνη της αφήγησης συναντά τον Καραγκιόζη, την δράση στον μπερντέ και την ζωντανή μουσική μέσα στο ποτάμι των στιγμών ενός θρύλου που, όπως όλες οι αρχετυπικές ιστορίες, ξαναγίνεται κάθε φορά που τον αφηγούμαστε. Οι θρύλοι είναι άπιαστες στιγμές που αντλούν τη μαγεία τους εξίσου από το παρελθόν και το παρόν. Ο χώρος και ο χρόνος γίνονται σχετικοί, η εξουσία και η επανάσταση αναζητούν και πάλι νομιμοποίηση, η εικόνα και η ουσία πίσω από αυτή ανταγωνίζονται , η προπαγάνδα και η συνείδηση μπλέκονται, ο πλούτος και η φτώχεια που δεν αρκούν για να φτιάξουν ταυτότητες. Το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, σε μια παράσταση για ενήλικες όπου οι σκιές κυριαρχούν – θεματικά, αλλά και σαν εκφραστικό μέσο.

Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες.

 

Αφήγηση: Μαρίνα Κατσαρή

Θέατρο Σκιών: Θοδωρής Κωστιδάκης

Νέυ: Άλκης Αγαθοκλέους

Λαούτο: Βαγγέλης Γέττος

 

Κείμενα: Βαγγέλης Γέττος, Θοδωρής Κωστιδάκης

Την Πέμπτη, 21 & Κυριακή, 24 Απριλίου, η ώρα 20.30 στο χώρο δίπλα από τα Καλά Καθούμενα, στην Παλιά Λευκωσία (Νικοκλέους 21, Στοά Φανερωμένης).

Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 96845705


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ