Ελάτε να φτιάξουμε υφαντά στο δρόμο

Με εφόδια ανακυκλωμένα και εύκολα προσβάσιμα υλικά, μαθητές σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου θα δημιουργήσουν εικαστικές παρεμβάσεις από υφαντά και χειροποίητα, πλεκτά έργα ενσωματώνοντας τα με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο φυσικό περιβάλλον.

 


Article featured image
Article featured image

 Η «Υφαντική στον δρόμο» θα πραγματοποιηθεί στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, την Παρασκευή 15 Απριλίου. Συγκεκριμένα, στην Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο γύρω από το Δημαρχείο, καθώς και στις πλατείες Λήδρας και Φανερωμένης, στην Λεμεσό στη περιοχή του Μόλου, στην Λάρνακα στη περιοχή των Φοινικούδων και στην Πάφο στο παραλιακό μέτωπο από το λιμανάκι μέχρι και τα μπάνια, από τις 8:00 πμ μέχρι και τις 13:00 μμ. 

Τα υφαντά θα παραμείνουν εκτεθειμένα στους χώρους όπου θα δημιουργηθούν για μία βδομάδα. 

Την εικαστική δράση «Υφαντική στον δρόμο» διοργανώνει η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Κλάδος Εικαστικών Τεχνών και το Γραφείο Επιθεώρησης Τέχνης, στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Τέχνης και της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017. 

Στόχος της «Υφαντικής στον δρόμο» είναι η προβολή του πολιτισμού του τόπου μας και της κυπριακής λαϊκής παράδοσης, σε συνάρτηση με τη σύγχρονη υφαντική τέχνη. 

Παράλληλα, θα αναδείξει τη ζωντάνια, την ειλικρίνεια και τον αβίαστο αυθορμητισμό της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία σε δημότες και περαστικούς να βιώσουν μέσω της τέχνης τη χαρά της δημιουργικότητας. 

Η εικαστική δράση «Υφαντική στον δρόμο» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το International Artist Association (ΙΑΑ) και το Επιμελητήριο Καλλιτεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ