Αναβίωση ιστορικών αθλημάτων στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Μια ιδιαίτερη αθλητική εκδήλωση διοργανώνει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων η οποία τιμάται στις 18 Απριλίου.

 


Αφορμή για τη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί το παγκόσμιο θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων που είναι «Η κληρονομιά του Αθλητισμού» (“The heritage of sport”), το οποίο δίνει την ευκαιρία να τονιστεί το σημαντικό τρίπτυχο πολιτισμός – αθλητισμός – εθελοντισμός. 

Στην εκδήλωση θα διεξαχθούν αθλήματα, όπως στίβος, τοξοβολία, ξιφασκία και πάλη, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων Ομοσπονδιών ΚΟΕΑΣ, ΚΟΤΟΞ, ΚΟΞΙΦ και ΚΟΠΑΛ, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ποδηλατική διαδρομή από την Κ.Ο.Πο. 

Το κοινό θα μπορεί να συμμετάσχει στις διάφορες δραστηριότητες και θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί με πληροφοριακό και οπτικοακουστικό υλικό. 

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης στο Αρχαίο Στάδιο του Κουρίου αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του μνημείου, αλλά και τη σημασία της μεγάλης αυτής γιορτής, μέσω της οποίας προωθούνται παναθρώπινες αξίες, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Η αθλητική εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 10:30π.μ.


Σχετικα

Ο Δημήτρης Μακρής παρουσιάζει την πρώτη του ατομική φωτογραφική έκθεση

Έπαιξες «Word Blitz» ή είσαι τίποτα ξενέρωτος;

Γίναμε μια αγκαλιά και προσφέραμε 270,000 ευρώ για τις ανάγκες του Telethon!

Μέσα στο οίκημα της ΠΕΟ [εικόνες]

Μια δεκαετία χωρίς τον Βασιλιά της Pop

Ο Κυπραίος Ασθενής