Ένας τύπος στο YouTube κάνει κάτι που όλοι θα θέλαμε πολύ

Αλήθεια πόσες φορές ήθελες να διαλύσεις αντικείμενα που σου στοίχειωναν τα παιδικά σου χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Τις πλαστικές κούκλες, ένα παλιό κινητό, μια ηλεκτρονική συσκευή που κόλλαγε συνέχεια; 

Όχι δεν είσαι τρελός, ούτε ψυχάκιας, όλοι το νιώσαμε που και που αυτό το συναίσθημα της εκτόνωσης πάνω σε αντικείμενα που κάποτε μας είχαν σημαδέψει. Αυτό το συναίσθημα ένας τύπος στο YouTube, ο 29χρονος Lauri Vuohensilta, αρσιβαρίστας από το Tampere της Φινλανδίας το έκανε πράξη, συνθλίβοντας ότι του ερχόταν στο μυαλό και αν κρίνουμε από τα κλικ που έχουν τα videos του, μάλλον υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κάνουν το ίδιο πράγμα. 

Είναι δύσκολο να μην κοιτάς. Η πρέσα –η οποία χρησιμοποιεί ένα πιστόνι για να ασκήσει τρομακτική πίεση– πολτοποιεί ένα Nokia 3310 λες και είναι καμιά μαυρισμένη μπανάνα.

Διαλύει μια κορίνα του bowling, μετατρέποντάς την σε σπίρτα και λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του ίδιου κλιπ, διαλύει μια μπάλα του bowling σαν να ήταν κατεψυγμένο σνακ. 

Σε άλλο βίντεο βλέπεις το κεφάλι μιας φιγούρας από Lego να γίνεται χαλκομανία, ενώ λίγο παρακάτω μια κούκλα Barbie καταλήγει να θυμίζει κάποιο ντεκόρ από ταινία του Carpenter, ενώ ένα παλιομοδίτικο ξυπνητήρι ισοπεδώνεται σε μια δισδιάστατη εκδοχή του εαυτού του. 

Είναι δελεαστικό να συνδέσεις το κανάλι του Vuohensilta με τη διάθεση του ανθρώπου να παρατηρεί την καταστροφή. Να βρεις δηλαδή σε αυτό τα στοιχεία του ίδιου ψυχολογικού κινήτρου που κάνει τα παιδιά να διαλύουν μυρμηγκοφωλιές ή τους οδηγούς να κόβουν ταχύτητα όταν περνούν μπροστά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Δεν είναι περίεργο…; 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ