Η συμβολική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο

Μια ιστορική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, λόγω του κλεισίματος των συνόρων. 

 


Article featured image
Article featured image

Μια επίσκεψη που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αφού πολλοί ήταν εκείνοι –κυρίως φοιτητές της θεολογικής σχολής Αθηνών- που δεν είδαν με καλό μάτι την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Αθήνα, δημοσιεύοντας δακρύβρεχτες επιστολές για ανάκληση της επίσκεψης, αφού κινδυνεύει ο ελληνισμός και η χριστιανοσύνη. 

Παρόλα αυτά ο Πάπας βρέθηκε προ ολίγων ωρών στη Λέσβο, στους καταυλισμούς των προσφύγων, αποδεικνύοντας στην πράξη την στήριξη του, απέναντι σε ανθρώπους που βρέθηκαν μετέωροι από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα.

Μεταξύ άλλων ο Ποντίφικας ο απευθυνόμενος στους πρόσφυγες, τους ζήτησε να μην χάσουν τις ελπίδες τους αφού δεν είναι μόνοι σε όλο αυτό που βιώνουν, ενώ σε μια έντονα συμβολική ενέργεια ο Πάπας θα μεταφέρει μαζί του στη Ρώμη, 10 πρόσφυγες από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες) που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. 

Η ενέργεια αυτή του Ποντίφικα τη Ρώμης ερμηνεύεται ως εκδήλωση της δυσαρέσκειας του για την ακολουθούμενη πολιτική και πρακτική αλλά και ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. 

Χθες το απόγευμα επιλέχθηκαν οι 10 αυτοί πρόσφυγες μεταξύ αυτών που διαμένουν στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου, στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ