Αυτή τη βδομάδα φοράμε τα ρούχα μας ανάποδα [και με την ετικέτα μπροστά]

Μια πρωτότυπη καμπάνια, που δεν είναι ακόμα μια fashion τρέλα, αλλά έχει έναν πολύ σημαντικό στόχο και σκοπό με την ονομασία #WhoMadeMyClothes.

 


Article featured image
Article featured image

Με την ευκαιρία των 3 χρόνων, από την κατάρρευση του εργοστασίου Rana Plaza στην Bagladesh, όπου έχασαν τη ζωή τους 1200 εργάτες - οι οποίοι δούλευαν σε άθλιες συνθήκες - χωρίς ασφάλεια και προστασία, μια ομάδα νέων που αγαπούν τη μόδα, αποφάσισε να τρέξει μια πρωτότυπη καμπάνια η οποία έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για όλους αυτούς που δουλεύουν στην αφάνεια. 

Εσύ γνωρίζεις ποιος φτιάχνει τα δικά σου ρούχα; Ξέρεις εάν εργάζεται σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αν κερδίζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα; 

«Θεωρούμε ότι η μόδα μπορεί να γίνεται σε ένα ασφαλές, καθαρό και όμορφο περιβάλλον. Όπου η δημιουργικότητα, η ποιότητα, το περιβάλλον και ο άνθρωπος να αξιολογούνται ισάξια».

Στις 18 – 24 Απριλίου, οι Fashion Revolution θα επιδιώξουν να ενώσουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο όπου με τη δύναμη της μόδας, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη ζωή για όλους εκείνους που φτιάχνουν σε άθλιες συνθήκες τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας. 

Από χθες που ξεκίνησε η καμπάνια, εκατοντάδες είναι αυτοί που ανέβασαν φωτογραφίες φορώντας τα ρούχα τους ανάποδα, με την ετικέτα μπροστά για να φαίνεται καθαρά ποιος έφτιαξε το συγκεκριμένο κομμάτι.



Μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ στην καμπάνια, ανεβάζοντας τη δική σου φωτογραφία, με το εξής μήνυμα

"I'm [Name] , and I want to thank the people who made my [clothes] . Hi @[brand], #WhoMadeMyClothes? 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ