Ένα νέο project φιλοδοξεί να σε ξεναγήσει στον Τιτανικό, όπως ακριβώς ήταν

Και το καταφέρνει αναβιώνοντας την ιστορία με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

 


Article featured image
Article featured image

Δες το σαν ένα παιχνίδι μηχανής του χρόνου, που εσύ αποφασίσεις σε ποιο κατάστρωμα θα βρεθείς, σε ποια καμπίνα θα τρυπώσεις και σε ποιο σημείο θα χαλαρώσεις.

Με εξελιγμένα τεχνολογικά μοντέλα, η ομάδα πίσω από το φιλόδοξο project με την ονομασία Titanic Honor and Glory, προσπάθησε – επιτυχώς- να «αναστήσει» ένα από τα διασημότερα ναυάγια στον κόσμο. 

«Στο παιχνίδι μας, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις το περιβόητο πλοίο τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Να έχεις πρόσβαση σε κάθε δωμάτιο, καμπίνα, διάδρομο ή ακόμα και στις αποθήκες του πλοίου, με το σημαντικό πλεονέκτημα της διαδραστικότητας με όσα βλέπεις να υπάρχουν μπροστά σου». 

Οι εμπνευστές έχουν δημιουργήσει πέραν του διαδραστικού παιχνιδιού, μέσα από το οποίο ανακαλύπτεις το ιστορικό πλοίο από πρώτο χέρι, και μια εκδοχή όπου απλά μπορείς να περιηγηθείς στους χώρους του πλοίου, εξερευνώντας τα διάφορα πολυτελή και μη δωμάτια.

Οι δημιουργοί όμως δεν φρόντισαν μόνο η περιήγηση στο πλοίο να είναι όσο πιο αληθοφανής γίνεται, αλλά και όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις πέντε ημέρες που το πλοίο ταξίδευεε, να γίνονται σε πραγματικό χρόνο, έτσι δημιούργησαν ένα ξεχωριστό βίντεο με τη βύθιση του Τιτανικού, που διαρκεί 2 ώρες και 40 λεπτά. Όσο κράτησε δηλαδή και το τραγικό ναυάγιο στο παρθενικό ταξίδι του πλοίου το 1912. 

Οι δημιουργοί ζητούν την οικονομική συνδρομή του κοινού για την ολοκλήρωσή του project. Προς το παρόν δημιούργησαν το animation για να πάρουμε μια πρώτη γεύση του project όταν θα ευοδωθεί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ