Είπαμε «Say Halloumi» και ήπιαμε signature κοκτέιλ με βάση το χαλούμι

Ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ με βάση το gin, με σπιτικό σιρόπι από φρέσκο καρπούζι που εμποτίστηκε με ξηρό δυόσμο, dry martini και τελείωμα με αφρώδες κρασί. Στο στόμιο, η βραβευμένη ομάδα bartender «Bartodo», έβαλε νορό χαλουμιού έτσι ώστε να παίρνεις την πρώτη γεύση από χαλούμι. Γαρνίρεται με φρέσκο βασιλικό.

 


Article featured image
Article featured image

Μια πρωτότυπη προσέγγιση στη γευσιγνωσία του χαλουμιού παρουσίασε η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στο πλαίσιο βραδιάς γαστρονομίας που διοργάνωσε η Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), επιδιώκοντας να διευρύνει τις επιλογές των καταναλωτών που θέλουν να απολαμβάνουν το αυθεντικό αυτό κυπριακό προϊόν, με έναν τρόπο πέραν του παραδοσιακού.

Για το σκοπό αυτό, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ συνεργάστηκε με τη βραβευμένη ομάδα bartender «Bartodo», η οποία εμπνευσμένη από το Χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, δημιούργησε ένα signature κοκτέιλ, με βάση το gin και με το απόλυτο τρίπτυχο το κυπριακού καλοκαιριού, χαλούμι-καρπούζι-δυόσμο να πρωταγωνιστεί στη γεύση. Το signature κοκτέιλ, με την ονομασία «Say Halloumi», απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση συνδυάζοντας το αρμονικά με τη μοναδική γεύση και αρώματα που προσφέρει το Χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ και το Χαλούμι παραδοσιακό Πισσουρκώτικο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ.

Τη διαδικασία του food pairing και επεξήγησης της επιλογής του συνδυασμού γεύσεων που διαμόρφωσαν το signature κοκτέιλ «Say Halloumi», ανέλαβε η δημοσιογράφος γεύσης Μαρία Θ. Μασούρα, η οποία με την υπόλοιπη ομάδα της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ φρόντισαν να μεταδώσουν κάτι καινούργιο στους λάτρεις του κυπριακού αυτού προϊόντος που συνδέεται για αιώνες με την παράδοση του τόπου μας.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ