5 Κύπριοι που βγάζουν το χαρτζιλίκι τους μέσω Facebook

Παλαιότερα, οι νέοι επιχειρηματίες έπρεπε να βρουν ένα μαγαζί που να βρίσκεται σε καλή τοποθεσία, να μπουν στο ενοίκιο, να το διαμορφώσουν ανάλογα και με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσουν δειλά-δειλά την επιχείρηση τους.

 


Article featured image
Article featured image

Ωστόσο, σήμερα, η τεχνολογία βοηθά τους επίδοξους επιχειρηματίες, καλλιτέχνες ή μη, να κάνουν skip τη φάση με το κατάστημα, αφού μέσω αυτής έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, να γίνουν γνωστοί στην αγορά και να βγάζουν το εισόδημά τους μέσω διαδικτύου ή/και μέσω facebook.

Πρόσφατα, είχα γνωρίσει τον Αδάμο, ένα νεαρό Παφίτη ο οποίος φτιάχνει ξύλινες παπουτσοθήκες και τις διαθέτει προς πώληση αποκλειστικά μέσω facebook.

Αφού το κάνει ο Αδάμος, σκέφτηκα, σίγουρα θα είναι κι άλλοι πολλοί που ακολουθούν το παράδειγμα αυτό...

Πιο κάτω παρουσιάζουμε 5 Κύπριους οι οποίοι βγάζουν το χαρτζιλίκι τους αποκλειστικά μέσω του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

 

StudioandLab

Εδώ και τρία χρόνια ο Μάριος Χαραλάμπους από τη Λευκωσία, άνοιξε το εργαστήρι «StudioandLab» στο Τσερι, όπου σχεδιάζει και δημιουργεί.

 Σπούδασε Interior Designer και Σχεδιαστής Επίπλου, ενώ αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό του στον Διεπιστημονικό Σχεδιασμό.

Ταυτόχρονα με το μεταπτυχιακό του ο Μάριος βγάζει το χαρτζιλίκι του πουλώντας τα όσα φτιάχνει στο «StudioandLab» μέσω facebook.

Σχεδιάζει και δημιουργεί ξύλινες μολυβοθήκες, τραπέζια, κομοδίνα κι άλλες πολλές ξύλινες κατασκευές.

Για να δεις περισσότερες από τις δημιουργίες του Μάριου πάτησε ΕΔΩ.



Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι από το facebook page StudioandLab

 

 

«PATCHWORKline»

Εδώ και περίπου 8 μήνες, η Γιάννα από τη Λεμεσό αποφάσισε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα.

Έφτιαξε τη σελίδα «PATCHWORKline» στο Facebook και μέσω αυτής προβάλλει και πωλεί τις δημιουργίες της.

Η Γιάννα φτιάχνει μαξιλαράκια με ονόματα, θήκες για μαξιλάρια, συννεφάκια καθώς και μικρά πορτοφόλια.

Το τελευταίο διάστημα, όπως μας ενημερώνει η ίδια, ο κόσμος δείχνει ανταπόκριση στις δημιουργίες της και ειδικά για τα μαξιλαράκια με ονόματα, καθώς, όπως πιστεύει, πρόκειται για ένα έξυπνο, μοναδικό και οικονομικό δώρο.

Σου δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλεις το δικό σου μαξιλαράκι, σε ό,τι χρώμα και σχήμα επιθυμείς και να γράψεις πάνω σε αυτό το όνομα του ατόμου που θέλεις να το χαρίσεις.

Αν ψάχνεις κι εσύ ένα δώρο με «ταυτότητα» για νεογέννητα ,γενέθλια, ονομαστικές εορτές, ή ακόμα και για το δικό σου παιδάκι, πάτησε ΕΔΩ για να παραγγείλεις κάποια από τις δημιουργίες της.

 

 

Οι παπουτσοθήκες του Αδάμου

Ο Αδάμος Καραγιάννης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Αθήνα, αλλά το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ξύλο.

Κατάφερε να δημιουργήσει ένα μικρό εργαστήρι στο κέντρο της Πάφου, στο οποίο φτιάχνει ξύλινα έπιπλα και ξύλινες παπουτσοθήκες.

Οι παπουτσοθήκες του Αδάμου είναι πιστά αντίγραφα κουτιών παπουτσιού, μόνο που είναι μεγαλύτερες -έτσι ώστε να χωρούν αρκετά ζευγάρια- και φτιαγμένες με ξύλο.

Τις πουλά αποκλειστικά μέσω facebook και μπορείς να τις παραγγείλεις σε όποιο μέγεθος, χρώμα, μάρκα και σχήμα επιθυμείς, αλλά και να διαλέξεις αν θέλεις να έχει συρτάρια ή όχι.

Από την ημέρα της παραγγελίας, οι παπουτσοθήκες θα χρειαστούν από 3 μέχρι 6 ημέρες για να ετοιμαστούν και να ντυθούν με το κατάλληλο αυτοκόλλητο.

Αν θέλεις να παραγγείλεις κι εσύ μια ξύλινη παπουτσοθήκη στείλε μήνυμα στον Αδάμο ΕΔΩ, ή τηλεφώνησε του στο 99776181.

 

 

Χειροποίητες κούκλες

Οι χρήστες του facebook δείχνουν αρκετό ενδιαφέρον για τις χειροποίητες κούκλες που φτιάχνει η Μαρία Ιωάννου από τη Λευκωσία.

Η Μαρία λέει ό,τι, καθημερινά, δεκάδες άτομα τις στέλνουν μηνύματα στο κοινωνικό δίκτυο, είτε για να παραγγείλουν, είτε για να την ρωτήσουν τιμές και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για αυτές.

Φτιάχνει τόσο πάνινες κούκλες, όσο και πορσελάνινες, κατάλληλες για δώρο σε μικρούς και μεγάλους.

Μια πάνινη κούκλα χρειάζεται περίπου 5 ώρες για να ολοκληρωθεί, ενώ μια πορσελάνινη χρειάζεται σαφέστατα περισσότερο χρόνο.

Μπορεί με το συγκεκριμένο «χόμπι» η Μαρία να μην βγάζει αρκετά χρήματα, ωστόσο, επειδή της αρέσει και τη γεμίζει, για αυτήν αξίζει τον κόπο.

Πάτησε ΕΔΩ για να δεις και να παραγγείλεις κούκλες.

 

 

Recycle, Reuse, Rethink, Handmade

Η ανεργία οδήγησε τη νεαρή Μαρία Πασιαρδή να φτιάξει τη σελίδα «Recycle, Reuse, Rethink, Handmade» στο facebook και μέσω αυτής να πουλά διάφορες δημιουργίες που φτιάχνει η ίδια.

Για να δημιουργήσει χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά και κυρίως περιοδικά και εφημερίδες. Όταν ολοκληρωθεί μια χάρτινη δημιουργία της, στη συνέχεια μπαίνει σε αυτήν πλαστική μεμβράνη για να προστατευτεί και να αντέξει στο χρόνο.

Η Μαρία φτιάχνει θήκες για χαρτοπετσέτες, σουβέρ, φωτογραφοθήκες κι άλλες πολλές δημιουργίες τις οποίες μπορείς να δεις ΕΔΩ.

Μπορείς επίσης να της παραγγείλεις μια δημιουργία όπως την έχεις φανταστεί κι αυτή να σου τη φτιάξει.

Με το «Recycle, Reuse, Rethink, Handmade» η Μαρία βγάζει το χαρτζιλίκι της και ταυτόχρονα δίνει στον κόσμο ένα ωραίο μήνυμα αναφορικά με την ανακύκλωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ