Μια τραγουδίστρια της Jazz στη σκηνή του TEDxNicosia 2016

Η τραγουδίστρια της Jazz μουσικής Sarah Fenwick, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρωτοπόρους τραγουδίστριες του είδους στην Κύπρο, ερμηνεύοντας από το 1991.

 


Article featured image
Article featured image

Θεωρείται μια αυθεντική υποστηρίκτρια των μουσικών ειδών της Jazz και των Blues, καθώς επίσης και μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες αυτοσχεδιασμού στην Jazz σκηνή. 

Η Sarah σπούδασε τεχνική κλασικού τραγουδιού και χρησιμοποίησε τις γερές μουσικές τις βάσεις για να αναπτύξει το μέγεθος των φωνητικών της ικανοτήτων φτάνοντας μέχρι και τρεις οκτάβες, στη μουσική Jazz. 

Από το 1991, όπου και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει δώσει ερμηνείες στη Κύπρο, το Ισραήλ, το Κουβέιτ, την Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες. 

Στο ενεργητικό της έχει τέσσερις δίσκους, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής της επιτυχίας ‘Love Life’. Ο τελευταίος δίσκος της Sarah με τίτλο ‘Jazz Origins’ και του οποίου έχει επιμεληθεί η ίδια την παραγωγή, αποτελείται από έντεκα πρωτότυπα τραγούδια τα οποία έχει συνθέσει με τη βοήθεια του διακεκριμένου κιθαρίστα Μαρίνου Νεοφύτου. 

Κάθε τραγούδι από το δίσκο της, ανιχνεύει την προέλευση της Jazz, αποδεικνύοντας έτσι την καταβολή των ριζών της από τα Blues, την Ethnic και την Latin μουσική. 

Η Sarah γεννήθηκε στη Κένυα το 1966, και μεγάλωσε στις Δυτικές Ινδίες, την Κύπρο και την Αγγλία. Το να ερμηνεύει Jazz είναι για αυτήν ένα πάθος ζωής, και ένας από τους λόγους σχετίζεται άμεσα με τον πολυ-πολιτισμικό χαρακτήρα της μουσικής αυτής, θυμίζοντας της τους διάφορους πολιτισμούς που έχει συναντήσει τόσο σαν παιδί, όσο και σαν ενήλικας μέσα από τα ταξίδια της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ