Αναστήλωση τουρκοκυπριακού νεκροταφείου στη Λεμεσό

Μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου, η οποία χαιρετήθηκε από όλους, αφού απέδειξε πώς ο σεβασμός ξεκινά από τα μικρά πράγματα.

 


Article featured image
Article featured image

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Λεμεσού στις εφημερίδες Cyprus Weekly και Havadis, ανέφερε ότι είναι προσωπικό του πιστεύω ο σεβασμός στα μνημεία κάθε κοινότητας που ζει στην Κύπρο, γι’ αυτό και προχώρησε στην αναστήλωση του τουρκοκυπριακού νεκροταφείου με τους 23 πεσόντες του 1974. 


Τέτοια βήματα, δίνουν ελπίδα στους ανθρώπους πώς μπορεί να υπάρξει ένα ειρηνικό μέλλον για όλες τις κοινότητες που ζουν στο νησί και αποτελεί διαπραγματευτικό όπλο για την επερχόμενη λύση. 


«Το κάναμε αυτό με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Λεμεσού και του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι πέτρες για την αναστήλωση των τάφων, μας χορηγήθηκαν από το ίδρυμα, αφού στη Λεμεσό δεν παράγουμε τέτοια πράγματα. τάφος παραδόθηκαν από το ίδρυμα, γιατί δεν μπορούμε να παράγουν τέτοια πράγματα στη Λεμεσό. Στην ουσία οι πλάκες και οι φωτογραφίες, ακόμα και οι οικοδόμοι ήρθαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ενώ παρείχαμε και δύο ελληνοκύπριους οικοδόμους για βοήθεια». 

Ο κ. Χρίστου υπενθυμίζει μάλιστα πώς αυτή είναι η τρίτη φορά που στη Λεμεσό επισκευάζουν νεκροταφεία Τουρκοκυπρίων, επί δημαρχίας του.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ